Έγραψαν για μας

Αυτό το «Spiti» θα σε κάνει πολύ ευτυχισμένο

Παρασκευή, Νοέμβριος 10th, 2017

— Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Είμαι ο Γιώργος, είμαι ξινός άνθρωπος, βρίσκω πάντα αυτό που δεν πάει καλά (έστω και την πιθανότητα να μην πάει καλά) και, παρ’ όλα αυτά, έχω τόσους ανθρώπους που με εκτιμούν και με αγαπάνε, που δεν καταλαβαίνω τι έχει ο κόσμος στο κεφάλι του. Έχω μια συμπαθητική συλλογή από διπλώματα που μαζεύω την τελευταία δεκαετία (αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας και μπορείτε να τα δείτε στο βιογραφικό μου στο site). Έχω κάνει 8 χρόνια ψυχοθεραπεία και κάπως ντιλάρω τη ζαβομάρα μου. Είμαι από επαρχία, από τουριστικοαγροτική οικογένεια, ήρθα στην πόλη να σπουδάσω και κόλλησα.

— Τι ακριβώς είναι το Spiti;

Το Spiti είναι στούντιο, ένας χώρος όπου κάνουμε ό,τι μαθήματα ήθελα να παρακολουθώ για να είμαι ευτυχισμένος: yoga με πανιά, ακροβατικά, χορεύουμε με τακούνια και ξυπόλυτοι. Μόλις άνοιξε και είναι πολύ όμορφος, πολύ φωτεινός και με ένα πολύ μεγάλο μπαλκόνι. Είναι διακοσμημένος σαν σπίτι και αν δεν είχα δύο σκυλιά, δύο γατιά κι έναν σύζυγο, σίγουρα θα έμενα εκεί. Καμιά φορά, κοιμάμαι το μεσημέρι για να μη γυρίσω σπίτι, και μάλιστα μια μέρα δύο κοπέλες έφτασαν νωρίτερα κι εγώ ροχάλιζα με το σώβρακο στο κρεβάτι… πλάκα είχε. Όλη αυτή η ιδέα σπίτι-στούντιο, ιδιωτικό-κοινόχρηστο, να πιεις έναν καφέ, να κάνεις μάθημα, έχει πλάκα.

— Πώς πήρες την απόφαση να το δημιουργήσεις;

Έλα ντε; Κάπως έγινε σιγά, σιγά… Ήθελα να μαζέψω όλο αυτά που κάνω σε έναν χώρο, πράγμα που ήλπιζα να με συγκροτήσει λίγο. Μόνο πολύ καλές συνεργασίες είχα ως τώρα όπου δούλεψα. Γενικά, σε όλα τα στούντιο στα οποία έχω δουλέψει, υπήρχε χώρος να είμαι αυτός που είμαι και να κάνω τα μαθήματα όσο funky τα θέλω, αν και παντού θα επέλεγα να αλλάξω κάτι. Κάποια στιγμή είπα στον εαυτό μου: «Αν θες να είναι όπως θέλεις, κάν’ το μόνος σου και μην πρήζεις τον κόσμο επειδή δεν έχει το δικό σου όραμα… φιλελεύθερε». Μου αρέσει πολύ η ιδέα σπίτι-στούντιο. Αν είναι να περνάω πολύ χρόνο εκεί, ας είναι σαν το σπίτι μου… και επειδή συνήθως στα μαθήματά μου έρχονται πολύ ωραίοι άνθρωποι, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία να υπάρχει μια σύνδεση «πάω για μάθημα και πάω στον Γιωργάκη για καφέ…». Αν και είναι πολύ νωρίς να το πω, αυτό λειτουργεί και είναι πολύ συγκινητικό – είναι κάπως προσωπικό το όλο θέμα.

— Τι μαθήματα κάνετε;

Κάνουμε hatha yoga, vinyassa (πιο δυναμικό-γρήγορο), restorative (σχεδόν παθητικό), aerial (αυτό με τα πανιά), acro (που είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον, τύπου ακροβατικά), σύγχρονο χορό, street jazz (τύπου Beyonce-βιντεοκλίπ) με και χωρίς τακούνια, lindy hop και ελπίζω σύντομα thai chi. Επίσης, κάνουμε διάφορων ειδών θεραπείες.

—Τι θα μας πρότεινες να δοκιμάσουμε;

Αλήθεια, δεν ξέρω, γιατί, όπως είπα παραπάνω, έχω βάλει όλα τα μαθήματα που θα ήθελα να κάνω. Αν μου πεις τι σου αρέσει περίπου, θα σου πω «ίσως έλα καλύτερα στο τάδε», αν και, πραγματικά, για διαφορετικούς λόγους μου αρέσουν όλα. Φαντάσου, θυμώνω που τις Δευτέρες πάω αλλού να διδάξω και δεν μπορώ να κάνω τα μαθήματα που γίνονται στο Spiti. Σίγουρα, όμως, θα σου προτείνω, αν περάσεις, να δοκιμάσεις τη σπιτική λεμονάδα της Γωγώς (Δαβανέλου). Όλο φτιάχνει και όλο δεν έχουμε γιατί την πίνω. Επίσης, έχουμε πολύ καλό καφέ και συνήθως φρούτα, δημητριακά και καραμέλες.

— Εκτός από τα μαθήματα, διοργανώνεις άλλες δράσεις;

Κάναμε ένα επεισοδιακό πάρτι με τους Banana Boys, που πήγαν όλα τόσο κατά διαόλου, ώστε τελικά είχε πολλή πλάκα και θα το συζητάμε για καιρό. Σίγουρα θέλω να κάνω τα movie nights (μαραθώνιους ταινιών, τύπου όλο το Lord of the Rings). Σκέφτομαι sleep overs όταν θα έχω τα χρήματα για τα στρώματα μασάζ, ίσως κυριακάτικο γεύμα, τύπου «φέρε το ταπεράκι σου και το ποτάκι σου και έλα να γνωριστούμε». Αυτά από άσχετα, και μετά σκέφτομαι διάφορα σεμινάρια. Φαντάζομαι, θα μαζέψουμε και καμιά κουβέρτα και φαγητό τον χειμώνα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ξέρω πώς ακούστηκε αυτό και δεν είναι έτσι, εννοώ πως αυτά τα οργανώνεις πρώτα και μετά τα συζητάς ή όχι. Ακόμα, ξεκίνησε το «soreos” project» σιγά-σιγά… Κάθε μαθητής του χορού έχει την κάρτα «soreos» και πρέπει να βρει έναν ωραίο άνθρωπο στον δρόμο να του την δώσει… Λεπτομέρειες για το πως παίζουμε και τι είναι όλο αυτό υπάρχουν στο site μας.

[LIFO MAGAZINE 29.9.2015 / Συνέντευξη LIFOTEAM / Φωτογραφίες Φάνης Παυλόπουλος, Maria Che http://www.lifo.gr/print/small_talk/76643]

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!