Γωγώ Δαβανέλου

Η Γωγώ γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1980 στη Λαμία την οποία αποχαιρέτισε στα 19 της για να εγκατασταθεί στην Αθήνα, να μετακομίσει για δυο χρόνια στο Montpellier, και να επιστρέψει και πάλι πίσω. Έχει σπουδάσει μετάφραση (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία) με ειδίκευση στην παιδική λογοτεχνία την οποία αγαπά ιδιαιτέρως, και μεταφράζει ιατρικά και φαρμακευτικά κείμενα από τα οποία βιοπορίζεται.

 

Η πρώτη επαφή με τη γιόγκα έγινε όταν, από καθαρή περιέργεια και για πλάκα, δοκίμασε Aerial Yoga. Αφού, χωρίς εμφανή λόγο και αιτία, έβαλε τα κλάματα στη savasana, ένιωσε πως «εδώ κάτι γίνεται» κι αποφάσισε να το ξανακάνει. Από τότε δε σταμάτησε ποτέ. Ασκείται στη Hatha και Vinyasa Yoga τα τελευταία έξι χρόνια και προσπαθεί, με το πείσμα που τη χαρακτηρίζει, να ξεπερνά τα διάφορα εμπόδια που της θέτει το ίδιο της το σώμα.

 

Αν και δεν πιστεύει τόσο στο τυπικό των πιστοποιήσεων, σίγουρα πιστεύει στη γνώση που προσφέρει η εκπαίδευση: η Γωγώ είναι κάτοχος Διπλώματος διδασκαλίας Yoga (200 RYT Yoga Alliance) από το Namaha Yoga School με δασκάλους την Jonni-Lyn Friel και τον Todd Tesen (2017), καθώς και κάτοχος Πιστοποίησης Thai massage (ITM Level 1& 2) με δάσκαλους τον Γιώργο Ανδρουλάκη και τη Θάλεια Ραγκούση (2018).

 

Ο τρόπος που προσεγγίζει τη διδασκαλία της yoga πηγάζει εν πολλοίς από δυσκολίες που η ίδια συναντά κατά την πρακτική της, από τις κατά καιρούς απογοητεύσεις για εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει σε σχέση με «ευκολότερα» σώματα, από την έμφυτη ποιότητά της να φροντίζει τους ανθρώπους γύρω της. Αρχική πηγή έμπνευσής της αποτέλεσαν τα υπέρβαρα άτομα που αισθάνονται άβολα να ασκηθούν στη γιόγκα, που νιώθουν ανέστια, και που, τελικά, συχνά δεν το επιχειρούν ποτέ. Αυτό κατ’ επέκταση ένιωσε ότι αφορά πολλούς ανθρώπους που η εικόνα του σώματός τους έχει αποτελέσει τροχοπέδη λόγω διαφόρων προκαταλήψεων.

 

Αν θα ήθελε να πει ένα και μόνο πράγμα στους μαθητές της (και συχνά και στον εαυτό της τον ίδιο) θα ήταν: «Δοκίμασε, κάνε ό,τι μπορείς και μη θυμώνεις με το σώμα σου».  Α, και «αφέσου στη σαβάσανα»!

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!