Θάλεια Ραγκούση

Η Θάλεια Ραγκούση γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα και ξεκίνησε τις σπουδές της το 2006 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Κοινωνιολογίας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Άνθρωπο και την Τέχνη, γρήγορα περιηγήθηκε στο ερασιτεχνικό και επαγγελματικό θέατρο (δίπλα στον Κωνσταντίνο Πουλή και το Θωμά Κινδύνη), στον σύγχρονο χορό και το contact δίπλα σε εμπνευσμένους δασκάλους στην Αθήνα, καθώς και στη ζωγραφική μέσα από τη σχολή Τσίγκρη.

 

Μετά από ένα ταξίδι εμπειριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Θάλεια βρήκε την αγάπη της για τη μάλαξη το 2011 ξεκινώντας με μια βασική εκπαίδευση Thai Yoga Massage 90h δίπλα στον Τάκη Οικονόμου στη σχολή Sunshine στην Εύβοια. Από τότε, αφοσιωμένη στη πρακτική της, έχει συνεχίσει με μια σειρά από εξειδικευμένα μαθήματα στην Ελλάδα και την Ταϊλάνδη με βάση το Thai Massage. Έχει διδαχθεί τεχνικές παραδοσιακού Thai (Pichest και Mr Nut), Thai Oil Massage (Αθηνά Σιδηροπούλου), Osteo Thai (Arno L’hermitte), Chi Nei Tsang (Mrs. Khun Ni), καθώς επίσης συμμετείχε σε μαθήματα με σπουδαίους δασκάλους της σχολής Sunshine ως βοηθός δασκάλου. Από το 2017 και σταδιακά έως σήμερα έχει αποφοιτήσει επιτυχώς από την ετήσια εκπαίδευση θεραπευτικής μάλαξης στην Ακαδημία Κινέζικης Ιατρικής καθώς και από άλλες εκπαιδεύσεις πάνω στη μάλαξη με λάδι, όπως το Deep Tissue, η λεμφική παροχέτευση, η θεραπεία με Trigger Points και η Αρωματοθεραπεία. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση Massage in school program (M.I.S.P.), μία σειρά μαθημάτων ανατομίας και κινησιολογίας για πιο ακριβή προσέγγιση των μυοσκελετικών ανισορροπιών, καθώς και το Butterfly Τouch της Eva Reich.

 

Παράλληλα, η Θάλεια εξερευνά την αγάπη της για το ανθρώπινο σώμα και τις δυνατότητές του διαβάζοντας ανατομία και φυσιολογία, αλλά και σπουδάζοντας Αγιουρβεδική διατροφή-φιλοσοφία συνδυάζοντας τα με τα οφέλη της ωμοφαγικής διατροφής και της νηστείας. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει την αναζήτηση της γύρω από τη Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική μέθοδο του Danis Bois. Επίσης συνεχίζει την πρακτική της στην Yoga, το χορό και διάφορες κινητικές μεθόδους που σκοπό έχουν την ελάχιστη δυνατή μυική καταπόνηση, όπως το Feldenkrais, ενώ ολοκληρώνει και το εκπαιδευτικό της στο Polestar Pilates.

 

Αγαπά να περπατάει στη φύση, να σκαρφαλώνει και να κολυμπά.
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει τη διδασκαλία του Thai Massage στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!