Έγραψαν για μας

Το Spiti που σε γυμνάζει

Παρασκευή, Νοέμβριος 10th, 2017

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης έχει φτιάξει ένα σπίτι όχι για να μένει αλλά για να διδάσκει yoga. Εμείς το επισκεφτήκαμε, κάναμε μάθημα και μετά ήπιαμε καφέ. Πρόκειται για έναν ζηλευτό χώρο με αντίκες και vintage αντικείμενα που μόλις τον αντικρίσεις το σίγουρο είναι πως θα νιώσεις… σαν στο σπίτι σου.

Τι είναι το Spiti Yoga;

Είναι ένα διαφορετικό studio yoga που μοιάζει με σπίτι. Είναι σαν να πηγαίνεις στο σπίτι ενός φίλου σου, πίνετε καφέ ή τρώτε πρωινό και μετά κάνετε και yoga. Ουσιαστικά είναι ένας χώρος που μαζευόμαστε για να κάνουμε παρέα και ταυτόχρονα μάθημα. Βέβαια καμία φορά χάνεται λίγο το όριο και πρέπει να θυμάμαι ότι είμαι ο δάσκαλος, αλλά ακριβώς επειδή έχουμε άνεση μεταξύ μας μετά την πλάκα μπορούμε να επανέλθουμε στην τάξη.

Πως προέκυψε η ιδέα και πόσο καιρό σου πήρε για να την υλοποιήσεις;

Όσο ήμουν δάσκαλος yoga σε άλλες σχολές κατάλαβα πως χάνεται η ποιότητα μεταξύ των ανθρώπων στο μάθημα γιατί όλοι τρέχουν σαν τον Βέγγο και τι να το κάνεις το ομαδικό όταν δεν ξέρεις ποιος κάνει δίπλα σου την άσκηση. Οπότε ήθελα να μαζέψω σε ένα χώρο όσα έκανα και να δημιουργήσω την ατμόσφαιρα σπιτιού ώστε να μην βλέπουμε σαν αγγαρεία το μάθημα και να περνάμε ουσιαστικό χρόνο. Η υλοποίηση της ιδέας ήρθε αρκετά αργότερα από την σύλληψη της, έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα και χωρίς την βοήθεια της Γωγώς Δαβανέλου σήμερα δεν θα μιλάγαμε για το spiti.

Εκτός από yoga τι άλλα μαθήματα κάνετε;

Στο Spiti «μένουμε» συνολικά έξι δάσκαλοι και κάνουμε hatha yoga, vinyassa που είναι λίγο πιο γρήγορο, restorative το οποίο είναι παθητικό και πιο ήρεμο, aerial δηλαδή yoga με πανιά και acro που είναι σχεδόν ακροβατικά. Επίσης κάνουμε  σύγχρονο χορό, street jazz με και χωρίς τακούνια, το οποίο είναι φοβερό γιατί στην ουσία χορεύουμε video clip και τέλος lindy hop. Σύντομα θα ξεκινήσουμε thai chi και άλλα διάφορα είδη θεραπειών. Ελπίζω κάποια στιγμή να κάνουμε και κάποια μαθήματα ή σεμινάρια για παιδιά.

Εκτός από studio ο χώρος χρησιμοποιείται και για άλλες δραστηριότητες;

Μελλοντικά θέλω να λειτουργήσει και ως σπίτι χωρίς μάθημα, δηλαδή να κάνουμε μαραθώνιο ταινιών, να κοιμηθούμε όλοι μαζί ένα βράδυ ή ακόμη να οργανώσουμε ένα γεύμα. Γενικά ευελπιστώ να κάνουμε ομαδικές δραστηριότητες και σίγουρα θα γίνουν κάποια σεμινάρια. Επίσης πρόσφατα ξεκινήσαμε και το Soreos project, που πρόκειται για ένα παιχνίδι αναζήτησης ανθρώπων που μας κάνουν να νιώσουμε ωραία ακόμη κι αν δεν τους γνωρίζουμε ώστε να τους εξωτερικεύσουμε το συναίσθημα που μας δημιούργησαν. Κάθε μαθητής καλείτε να δώσει μια κάρτα σε όποιον δει και του αρέσει ως άνθρωπος.

[SAVOIR VILLE 25.10.2015 / Συνέντευξη Ελπινίκη Πέτρου / Φωτογραφίες Νέστορας Τσάκος http://www.savoirville.gr/to-spiti-pou-gymnazei/]

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!