Meet the Family

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
🤓❤️😇🥰😁🧐😎🥺😏🤩🤪🙃

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Στην παρέα του Spiti Yoga μπήκα το φθινόπωρο που μας πέρασε και με τον σταματημένο χρόνο στον οποίο ζούμε δεν ξέρω αν είναι λίγος ή πολύς καιρός. Το σίγουρο είναι ότι τα ραντεβού μου με τον Γιώργο και τη Γωγώ, με την Ελευθερία, την Εύα, τη Δώρα και τις άλλες πρωινές φίλες από την Κρήτη ως την Κω που γνώρισα μέσω του zoom, είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της μέρας. Λόγω της γιόγκα, γιατί είμαι από αυτές που η γιόγκα τους έχει αλλάξει η ζωή, αλλά και της παρέας (συγγνώμη, Γιώργο, δεν θα πω οικογένειας γιατί εκτός από τη ζεστασιά η λέξη φέρνει μαζί της και αρκετούς ψυχαναγκασμούς). 

Μαζί σας έφτιαξα μελομακάρονα και ντεσπάτσο, κλείνω τα μάτια ακούγοντας τις ιστορίες της Γωγούς ή κοιτάζω μες στα μάτια σας για να διακρίνω συναισθήματα, χαμογελάω ή στραβομουτσουνιάζω με το... πρωινό magazino, ανησυχώ για τους αρρώστους και όσους καταπιέζονται από τα αφεντικά τους, χαίρομαι για τις αλλαγές, γελάω όταν βρίζετε και με ρωτάνε από μέσα γιατί μιλάμε στη γιόγκα για κώλους και γαμήσια, αγχώνομαι όταν ο Γιώργος είναι άρρωστος και δεν με βάζει το link μέχρι να βεβαιωθώ ότι (φυσικά) απλά έφαγε ό,τι ληγμένο είχε στο ψυγείο. 

Σας αφιερώνω τη μισή χελώνα, το καβούκι της είναι το σπίτι που φτιάχνουμε και παίρνουμε μαζί μας, ένα Spiti σε ροή, μια ρευστή οικογένεια, εντάξει, γιατί και τις λέξεις είναι στο χέρι μας να τις επανανοηματοδοτούμε. Η χελώνα είναι μισή, γιατί δεν είναι εδώ ο Γιώργος να μας δέσει. Ραντεβού στο zoom, λοιπόν, μέχρι να ξαναβρεθούμε σε μια silent τάξη ξανά από κοντά. 

-Δέσποινα Ζ.-
#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Και ξαφνικά πρέπει να μείνουμε στο σπίτι.. και εκεί που δούλευα με πολύ κόσμο καθημερινά, βρέθηκα σπίτι μόνη όλη μέρα, μιλώντας μαζί τους μέσα από ένα τηλέφωνο και μετά τι; Πριν θα έκανα τις βόλτες μου, θα έτρεχα στο Spiti σε μια παρέα ανθρώπων που με έκαναν να αγαπήσω χωρίς κόπο, απλά, φυσικά, το σώμα μου και να πιστέψω σε αυτό.. Τώρα όμως; 

Και να που ξαφνικά βρίσκομαι να περιμένω πάνω στο στρωματάκι μου από το σπίτι αλλά και με το Spiti το επόμενο μάθημα, να διασκεδάζω, να μιλάω με τους φίλους-συμμαθητές-δασκάλους μου και να κάνω γιόγκα. Τόσο όμορφα συναισθήματα!! Το Spiti ήταν και θα είναι η δική μου διέξοδος από όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η παρέα μου, η στιγμή που ξεχνώ ότι είμαι μόνη στο σπίτι άλλη μια μέρα, ο καφές και η βόλτα με τους φίλους μου. 

Μετά από κάποια ηλικία πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις άλλους φίλους αλλά να που έρχεται το Spiti στη ζωή σου, ο Γιώργος και η Γωγώ, και όλα αυτά ανατρέπονται. Μπορεί να γίνει τελικά μια παρέα ανθρώπων στο σπίτι σου; Η απάντηση είναι ναι - και πολύ εύκολα τελικά! Αρκεί μόνο να αφεθείς και να το δοκιμάσεις. ;)

-Θεοδώρα Ε.-
#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Γεια σου, Spiti Yoga!
Σε γνώρισα αργά, αλλά την κατάλληλη στιγμή! Έτσι, έγινες γρήγορα το spiti μου. Στο lockdown σε ένιωσα ως τη σημαντική μου απώλεια και κατάλαβα πόσο "δικό μου" είσαι. Στα είπα όλα, άλλωστε, με το ποίημα, το καραντινάτο! 

Αγάπησα το zoom που σε έφερε κοντά μου! Όμως γίνεται συχνά αβάσταχτο. Δεν είσαι το ίδιο...αλλά δε θα γκρινιάξω. Τουλάχιστον είμαστε μαζί! Και βάλαμε και τα κερασάκια μας στην κορωνοτούρτα: Γελάσαμε με τα online μελομακάρονα, απογειωθήκαμε με το Speakeasy meditation club και συνδεθήκαμε συγκινητικά με το despacho, και βάλαμε φωτιά στα Σαββατόβραδα συζητώντας για Τέχνη με την Λίνα. Ακόμα κι από μακριά, μου έδωσες πολλά και φέτος! 

Όπως και να 'χει Spiti yoga, ήρθες να με ξυπνήσεις, να με αγκαλιάσεις, να με φροντίσεις. Και το κάνεις με κάθε τρόπο. Περιμένω πώς και πώς να βγάλω ξανά τα παπούτσια μου στην είσοδο, να με χτυπάει ο ήλιος από τα παράθυρά σου, να μη βρίσκω χώρο για το στρώμα μου, να με πιέσει ένα χέρι γιατί "έχω ακόμα χώρο" και να έχω μια αγκαλιά όλες τις φορές που κλαίω στη σαβάσανα.  

-Ελένη Δ.-
#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Την πρώτη φορά που έκανα aerial yoga ήταν πριν από 6 χρόνια περίπου και θυμάμαι την ντροπή μου γιατί στο τέλος που κάναμε εναέρια σαβάσανα έτριζαν τα στηρίγματα που κρατούσαν την αιώρα και σκέφτηκα ότι φταίει το βάρος μου. Στην πορεία απέκτησα αυτοπεποίθηση και δεν με ένοιαζε πια αν τρίζουν. Τα χρόνια πέρασαν, ως πολύ συνεπής μαθητής έκανα όλα τα μαθήματα, βινιάσα, χάθα, πιλάτες, μπαρ α τερ, αέριαλ ότι και όποτε μπορούσα. Γρήγορα ξέχασα τι θα πει πόνος - στη μέση, στην πλάτη, στον αυχένα, παντού. Επιπλέον έβλεπα μια φανταστική πρόοδο από βδομάδα σε βδομάδα και μερικές φορές από μέρα σε μέρα. 

Και όλα αυτά σε ένα πολύχρωμο, χαρούμενο, φιλικό και αντισυμβατικό περιβάλλον του Γιώργου και της Γωγώς, δηλαδή κυρίως «παιδιών» γύρω στα 30+ με τα μισά μου σχεδόν χρόνια! Αυτό το περιβάλλον μου δημιούργησε έναν εθισμό, έγινε το ναρκωτικό μου, οπότε μόλις προέκυψε η καραντίνα δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσω. Να ’ναι καλά το Zoom συνεχίσαμε σχεδόν σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από τα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες των σπιτιών μας. Δεν μπορώ να πω ότι περνάω άσχημα στην πανδημία, αλλά δεν θα έλεγα το ίδιο εάν δεν υπήρχε το Spiti Yoga online. Βεβαίως αδημονούμε να ξανακρεμαστούμε στις αιώρες asap.

-Κούλης Γ.-
#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Το Spiti Yoga είναι η μικρή καθημερινή ρουτίνα αλλά και η μικρή καθημερινή έκπληξη. Είναι μια γερή δόση ισορροπίας μέσα στα κατακόρυφα απς εντ ντάουνζ αλλά και μια γερή δόση τρέλας εκεί που όλα μοιάζουν φλατ. Είναι τα μεγάλα χαμόγελα στα μικρούλικα παράθυρα του ZOOM, είναι ένα μεγάλο παράθυρο εκεί που νομίζεις ότι όλες οι άλλες πόρτες είναι κλειστές. Είναι κάποιος που παλεύει να έρθει κοντά σου (παρά την –πολλές φορές- κακή σύνδεση…) και να σε κάνει να φτάσεις λίγο πιο μακριά. Είναι το χαζό τσιτ τσατ πριν το μάθημα που μπορεί, από τη μια στιγμή στην άλλη, να γίνει η πιο σοβαρή συζήτηση της μέρας. Είναι η σαβάσανα εξ αποστάσεως (κι αλίμονο αν φανταζόμασταν κάποτε ότι μπορεί να γίνεται αυτό!), οι –όχι πάντα «ταιριαστές» αλλά πάντα ιδανικές - μουσικές, οι τρυφερές ιστορίες που σε κάνουν να κλάψεις λιγουλάκι αλλά – ουφ, είμαστε μακριά… – και μπορείς να σκουπίσεις τα μάτια σου ελεύθερα χωρίς να σε δει κανείς, είναι οι αγκαλιές και τα χάδια που – όχι ρε γαμώτο, δεν είμαστε κοντά! – σου έχουν λείψει αφάνταστα. 

Είναι όλοι αυτοί που σε νοιάζονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο ο καθένας και τους νοιάζεσαι κι εσύ, είναι ένα από τα πράγματα που περιμένεις πώς και πώς να γίνουν πάλι «κανονικά» όταν τελειώσει όλο αυτό, είναι η υπόσχεση που δώσαμε εκείνο το βράδυ Δευτέρας του Νοεμβρίου να είμαστε πάλι γρήγορα όλοι μαζί, είναι ένα Spiti μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

-Ελένη Μ.-
#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Πανδημία, Άνοιξη 2020: συγκατοίκηση με τον αγαπημένο μου - στα βορειότερα των βορείων πιο πάνω δεν πάει. 1η Μαρτίου παραδίδω επίσημα το κλειδί του εργένικου διαμερίσματός μου και 13 Μαρτίου it's just me and him επίσημα καραντινάτα. Πώς βρίσκεις αυτό που λέμε 'προσωπικό χώρο', ιδιωτικότητα σε μια φρέσκια συγκατοίκηση με καπάκι καραντίνα;; (Φατσάκι με καρδούλες και φατσάκι με την κραυγή του Munch ταυτόχρονα).
 
Η γιόγκα στο spiti yoga μέσω ΖΟΟΜ έρχεται σαν ένα τόσο ευτυχές γεγονός για μένα! Δεν έχω καταφέρει ποτέ να συμμετέχω από κοντά στα μαθήματα και τώρα μέσα στη μιζέρια των περιορισμών τρυπώνω από την οθόνη μου και γνωρίζω την κοινότητα που λέγεται spiti yoga! Σε αντίθεση με άλλους, που ήταν τακτικοί επισκέπτες και δεινοί γιόγκηδες, εμένα η καραντίνα ήταν η ευκαιρία μου να γίνω μέλος της ομάδας! Κατοχύρωσα περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα μιάμιση ώρα μπροστά στην τηλεόραση, συνδέω το ΖΟΟΜ και ζωντανεύω το κορμί μου, ανακαλύπτοντας ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα και τα πάω περίφημα - κάπως. 

Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα; Πολύ! Να γίνω γραφική και να πω ότι δίνει νόημα στη ζωή μου; Ω ναι.. βρίσκω στην αγκαλιά της ομάδας την κοινωνικοποίηση που χρειάζομαι, την επιβεβαίωση ότι η ζωή συνεχίζεται, την αλληλεγγύη στην πρακτική που κάνουμε μαζί. Τα πονάκια και τα πιασίματα περιμένουν υπομονετικά να δουλευτούν στην πρακτική με τη δασκάλα μου και εκεί στηρίζομαι συναισθηματικά ότι θα βρω την ανακούφιση - μαζί με την αγάπη, αυτά πάνε μαζί. Το spiti yoga είναι κάπως σαν τον φίλο που ξέρεις ότι θα είναι εκεί και θα είναι θερμός και διαθέσιμος για σένα όπως είναι πάντα ένας γνήσιος φίλος. Η πανδημία συνεχίζεται και είμαι ευγνώμων που η καρδιά μου είναι γεμάτη και της αντιστέκεται. Σε στιγμές όμως που λυγίζει ένα από τα πράγματα που με δυναμώνουν είναι η πρακτική μου!   

Υγ:  Ό,τι ζεις αναπαράγεται και εξελίσσεται. Απλές ασκησούλες τις μετέφερα και τις κάνω σε ομάδα που έφτιαξα με ασθενείς στη δουλειά μου.   Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που διοχετεύετε <3

-Ελένη Τ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Μου ζήτησε ο Δάσκαλος της γιόγκα και αγαπημένος φίλος να σημειώσω πως αισθάνομαι εγκλωβισμένη στην καραντίνα. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο κουρασμένη είμαι περιμένοντας να περάσει αυτή η πανδημία που μας ήρθε από το πουθενά να ταράξει τις ζωές μας. Από το πρωί που ξημερώνει μέχρι την ώρα που βραδιάζει κινούμαι μέσα σ’ ένα πρόγραμμα που φτιάχνω, ώστε να μην μένει χρόνος να σκέφτομαι πόσο πολύ με στενοχωρεί το γεγονός ότι δεν μπορώ να κάνω από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο!

Το μόνο που είναι νότα ενδιαφέροντος και χαράς θα έλεγα, είναι η ώρα που θα συνδεθώ με το ZOOM για να γυμνάσω το κορμί και το νου, διαλογιζόμενη παρέα με μια μικρή ομάδα ανθρώπων που συμμετέχουν στην σύνδεση αυτή. Είναι οπωσδήποτε αυτή η ώρα που προσπαθώ να μην χάσω και να είμαι παρούσα για να περάσω μιάμιση ώρα που έχει ωφέλεια και νόημα για το σώμα και την ψυχή μου!  

-Ελευθερία Λ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Ως άνθρωπος ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με την γυμναστική, πάντα την βαριόμουν. Μέχρι που φέτος τον Σεπτέμβρη χωρίς ιδιαίτερο λόγο αποφάσισα να αρχίσω yoga. Και αφού έψαξα και έψαξα κατέληξα στο Spiti. Ενθουσιάστηκα με τον χώρο, αλλά και με την επικοινωνία που είχα μαζί τους και κάπως έτσι μπήκα σε έναν νέο κόσμο που με έφερε σε επαφή με το σώμα μου, αλλά και με τον εσωτερικό μου κόσμο. 

Μέχρι που ήρθε η 2η καραντίνα και για μια στιγμή νόμισα ότι έχασα αυτό τον νέο κόσμο, αλλά ευτυχώς έκανα λάθος. Μπορεί να σταμάτησα τα μαθήματα, αλλά υπάρχουν πάντα οι διαλογισμοί και τα σαμάνικα ταξίδια, που με βοηθάνε να συνδεθώ με βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι τα έχω. Έτσι μέσα σε αυτή την κατάσταση απομόνωσης, φόβου και ανασφάλειας (αφού απολύθηκα κιόλας) που ζούμε το zoom, τουλάχιστον για εμένα, είναι μια σταθερά που με εξελίσσει, και ας μην τα λέμε συχνά. 

-Νικολέτα Μ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Ο σκύλος μου είναι ευτυχισμένος. Όλη μέρα μαζί στο σπίτι. Χωρίς κόσμο. Χωρίς δουλειές. Μόνο αγκαλιές και λιχουδιές. Ένα χρόνο τώρα, νομίζει ότι η ζωή είναι έτσι. Και με λίγες διακοπές το καλοκαίρι, με τους φίλους μας. Στην αρχή την τρόμαζε η μάσκα, τώρα ξέρει ότι είναι η τελευταία κίνηση που κάνω πριν πάμε βόλτα. Εγώ πάλι δυσκολεύομαι. Μοναξιά, πανικός, δουλειά ον-οφ, κλεισούρα, κοιτάω τον κόσμο από το παράθυρο, το πραγματικό και του ίντερνετ. 

Μέχρι που ήρθε άλλο ένα παράθυρο. Με κόσμο, επικοινωνία, καφέ, γέλιο, νέα απ' όλο τον κόσμο, εικόνες από τα δικά τους παράθυρα. Ένα Spiti εκεί που νομίζεις ότι δεν αντέχεις άλλο σπίτι. Ξεκίνησε με γιόγκα, το μόνο που μπορούσαμε να κρατήσουμε σαν υπενθύμιση μιας πραγματικότητας και μιας ρουτίνας. Μετά έγινε Χριστούγεννα, Πάσχα, τραπέζια, events. Ό,τι θα κάναμε με την οικογένεια που δεν μπορούμε να δούμε. Κάπως τελικά ισορρόπησα και εγώ, με στιγμές ευτυχίας, μέσα από το Spiti.

-Λίνα Τ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Ξεκίνησα τα μαθήματα μέσω zoom κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Περισσότερο για να περνάει η ώρα, θα πω. Σιγά σιγά είχα την αίσθηση ότι έδινα στον εαυτό μου χώρο και χρόνο να συνειδητοποιήσει αυτό που μας συμβαίνει, χωρίς πανικό. Κατά την διάρκεια της πρακτικής, ένιωθα ότι μου προσφέρεται μια κανονικότητα που έξω από το mat δεν υπήρχε. Ένιωσα ότι σιγά σιγά μπορώ να διαμορφώνω την ιδιαίτερη καθημερινότητα μου με πράγματα που με ηρεμούν. Την ίδια στιγμή που ένιωθα απογοήτευση επειδή μου έλειπαν οι φίλοι μου, οι αγκαλιές μαζί τους και τα τσίπουρα, ένιωθα κομμάτι μια άλλης, καινούργιας παρέας, ιδιαίτερης που με έκανε να νιώθω όμορφα. 

Γωγώ και Γιώργο, σας ευχαριστώ που μου προσφέρετε απλόχερα ό,τι έχει ανάγκη το σώμα μου, μα περισσότερο η ψυχή μου. Σας ευχαριστώ γιατί χάρη σε εσάς η καραντίνα μετατρέπεται από μια συνθήκη ανασφάλειας, σε μια συνθήκη θαλπωρής, αισιοδοξίας και εσωτερικής αναζήτησης. Προσπαθώ να κρατάω λίγη ενέργεια από κάθε πρακτική ξεχωριστά ώστε να σας την ανταποδώσω όταν ιδωθούμε.  

-Ευγενία Σ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Έχω φτιάξει τις καλύτερες αναμνήσεις των τελευταίων 5 χρόνων στο Spiti. Υπήρχαν φορές που ήπια καφέ στον μπαλκόνι και άλλες που πότισα το στρωματάκι μου με ιδρώτα και απελπισία. Αν και είμαι πολύ κοντά για να με θεωρήσει κανείς αντικειμενικό, ο Γιώργος έχει μία ξεχωριστή ικανότητα να σε αφήνει ελεύθερο να είσαι όποιος θες και όπως θες. Είναι ο λόγος που είμαι κοντά, άλλωστε. Την περυσινή χρονιά μας έκοψαν τα πολλά events στην ταράτσα, τα μασάζ και τα movie nights. Αλλά δε χάθηκε η επαφή.

 Όταν τα μαθήματα συνεχίστηκαν διαδικτυακά δεν ήξερα πόσο εύκολο θα είναι να ακολουθήσω την πρακτική από το σπίτι μου ή να πείσω τον εαυτό μου να μπει για μάθημα. Αν και τον έπεισα λιγότερες φορές απ’ όσες θα ήθελα τελικά. Όποτε και όπως το χρειάστηκα, για όσο μπορούσα να είμαι παρών κι εγώ, λίγο ή πολύ. Κάναμε και Χριστούγεννα με μελομακάρονα (της μαμάς μου!) και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα. Ο Γιώργος και η Γωγώ πάντα βρίσκουν τον τρόπο να μας φέρουν κοντά και να κάνουμε παρέες, ακόμα και στα παραθυράκια του Zoom. Το Spiti Yoga είναι για μένα οικογένεια. Μία ιδιόρρυθμη οικογένεια, στην οποία βρίσκω πολλή φροντίδα και αγάπη. Και χρειάστηκα συχνά και από τα δύο αυτόν τον καιρό.

-Γιάννης Μ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Spiti Yoga: ακριβώς αυτό: γιόγκα σε ένα χώρο οικείο σαν το σπίτι σου.
Πλατφόρμα ΖΟΟΜ: απροσδόκητος σύμμαχος μέσα στην πανδημία ‘20-’21 που μας έφερε διαδικτυακά “κοντά”, ενώνοντας ντόπιες και παγκόσμιες γωνιές του πλανήτη σε μια οθόνη. To Spiti Yoga του Γιώργου, της Γωγώς και όλων των άλλων δασκάλων του, με γρήγορα αντανακλαστικά, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας από την αρχή τούτης της πρωτόγνωρης κατάστασης, έδωσε την ευκαιρία στους “σπιτικούς” του και μη όχι μόνο να συνεχίσουν την σωματική τους άσκηση αλλά και να μην τους λείψει η κοινωνική συνάθροιση, το κους κους, ο τζερτζελές.

Με την ευρηματικότητα τους, εμείς οι “σπιτικοί” είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μέσω ΖΟΟΜ, εκτός όλων των πρακτικών γιόγκα και πιλάτες, χριστουγεννιάτικη γιορτή με παρασκευή μελομακάρονων, σεμινάρια διαλογισμού, σαμάνικες τελετές despacho και σεμινάρια τέχνης. Προσωπικά, ζώντας εκτός Ελλάδας, το Spiti Yoga, μου κρατάει - και θα μου κρατάει - ευχάριστα και δημιουργικά παρέα σε εβδομαδιαία βάση. Τα καλύτερα έπονται.

-Θωμαή Γ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
…όταν χαθούμε σε ένα δάσος, στο μυαλό μας έχουμε πώς θα βγούμε από αυτό. Κάπως έτσι αισθάνομαι για την πανδημία, που με βρήκε με ένα βρέφος 8 μηνών και με άδεια μητρότητας, και μου βάζει τρικλοποδιές μέχρι σήμερα, που έχω γυρίσει στη δουλειά και το παιδί είναι πλέον 20 μηνών. 

Το Spiti Yoga μου έδωσε ένα σπίτι μέσα στο δάσος, και μπόρεσα να ξεχάσω για λίγο το μονοπάτι που δεν έβρισκα, να δω τα αγριολούλουδα, έναν στραβό κορμό δέντρου, να ανασάνω. Μου έδωσε τον χρόνο να ακούσω τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, τα δικά τους προβλήματα, τις αγωνίες ή τις χαρές τους, είδα σπίτια στην καθημερινότητά τους, παιδιά, κατοικίδια, χαλιά, ταπετσαρίες, κουζινικά, ασιδέρωτα ρούχα. Όπως όλοι.

* Και σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι, μου έμεινε μια απορία: υπάρχει κάποιος που, μετά την ευφάνταστη δικαιολογία (έχω δουλειά, φωνάζει το παιδί κλπ.), βγήκε από την πρακτική και έκανε «5 λεπτά σαβάσανα μόνος του»;;;;

-Δώρα Ε.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Spiti Yoga: Στους καιρούς της ελεύθερης διακίνησης συνυφασμένο με μάθημα γιόγκα πρωί Σαββάτου στη Λεωχάρους και στη συνέχεια brunch με τη φίλη και πλέον δασκάλα Γωγώ και μια παρέα Παναγιώτα, Μαριλία, Θεοδώρα και άλλοι και άλλοι, μαθητές και μη, άλλοτε σε απαρτία και άλλοτε όχι.

Spiti Yoga: Στους καιρούς της καραντίνας μάθημα γιόγκα πρωί Σαββάτου με τη Γωγώ πλέον στους Αμπελόκηπους, εμένα στη Νέα Σμύρνη και τους υπόλοιπους διασκορπισμένους σε κάθε γωνιά της Αθήνας, της Ελλάδας ή και του εξωτερικού χωρίς brunch για συνέχεια αλλά με την ανακούφιση ότι είναι κάπου εκεί και ζούμε μαζί και χώρια. 

Αυτήν την αίσθηση σου δίνει το Spiti Yoga: μαζί και χώρια. Μαζί όποτε θέλεις, όσο θέλεις και με ό,τι κουβαλάς και χώρια όταν πολύ απλά δε θέλεις, δεν μπορείς, έχεις άλλες προτεραιότητες αλλά ξέροντας ότι είναι εκεί και σε περιμένει όταν το ξαναθελήσεις/ ξαναμπορέσεις, no questions asked. 

-Ελένη Π.- 

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Κατέληξα στο Spiti από ανάγκη να ξεριζωθώ από το κρεβάτι που με κατασπάρασσε. Εκεί βρήκα ένα άλλο κρεβάτι με πλεχτές κουβέρτες- μου δάνεισαν και μια, προίκα για την καραντίνα- που αγκάλιασαν κάθε μου γωνία και από γωνίες εγώ, άλλο τίποτα. Βρήκα εκεί μια δασκάλα που διδάσκει υπομονή και αποδοχή -που μου λείπουν είναι η αλήθεια- και στην αρχή τα παράκαμψα ως περιττά, και έναν δάσκαλο που με έστειλε και αλλού να μάθω και με αγαπά με όλο το πείσμα και την παρόρμηση μου, ακόμα και αν τον δυσκολεύω, βρήκα ένα κορίτσι που παλιά είχε κότσο τα μαλλιά ψηλά και τώρα αγαπάει και το σκύλο μου. Γνώρισα τον Μπούφο που μου αρέσει να τον κακομαθαίνω με λιχουδιές για γάτες. 

Τώρα δεν πίνουμε πια καφέ όλοι μαζί μετά την πρωινή βινιασα, τώρα είμαι μόνη μου με το στρωματάκι μου. Ανοιχτό το zoom και εγώ μπήγω τα κλάματα είτε επειδή νιώθω πως δεν θα ανέβω ποτέ σε αυτή την καταραμένη την πίντσα είτε γιατί ο αριστερός μου ώμος καταρρέει είτε γιατί η ψυχή μου υποφέρει,  και πάλι όμως νιώθω πως στη σαβάσανα είμαι πάλι στο Spiti. Στο Spiti που δεν μας υποσχέθηκε τίποτα και όμως κάνει χώρο για όλα, μικρά και μεγάλα.

-Εύα Κ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Εμάς αυτή η καραντίνα μας βρίσκει λίγο πιο συνειδητοποιημένους, δραστήριους και ευγνώμονες. Συνειδητοποιήσαμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που έχουμε (ή στην παρούσα φάση δεν έχουμε) κοντά μας! Δραστήριους κάνοντας τρέξιμο στα βουνά, προπονήσεις και υπέροχα μαθήματα με το Spiti yoga κλείνοντας την κάθε βδομάδα με ευγνωμοσύνη και ένα κόμπο στο λαιμό ακούγοντας τον Γιώργο στο τέλος του μαθήματος να απαγγέλλει" Νυνί δέ μένει πίστις, ἔλπις, ἀγάπη, τά τρία ταῦτα· μείζων δέ τούτων ἡ ἀγάπη".
Ευχαριστούμε <3 

-Ιωάννα Φ. & Δημήτρης Β.

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Θυμάσαι εκείνη τη σκηνή στο 2001: Space Odyssey που οι Νεάντερταλ ξυπνούν και βρίσκουν ένα τεράστιο στιλπνό μαύρο μονόλιθο; Κάτι τέτοιο μου συνέβη την άνοιξη του 2020, κι έπρεπε μέσα απ' τη σπηλιά μου κάπως να το διαχειριστώ. Αλλά με τι εργαλεία; Κανείς δεν ήξερε, πώς να ξέρει, τι διάολο μας έπεσε απ' το πουθενά και μας έκανε να δεχτούμε τα απίθανα για πιθανά γιατί έτσι, μονόλιθος. 

Το καλοκαίρι του 2020 θυμήθηκα έναν παλιό μου γνωστό, το Γιώργο, που είχε πείρα με τέτοιους προσωπικούς μονόλιθους από το πουθενά. Σκυφτός χιμπατζής, πήγα και τον βρήκα, ούτε αυτός ήξερε στα σίγουρα, αλλά τουλάχιστον αυτός δεν ήταν σε σπηλιά. Μαζί με τους συνεργάτες του είχαν φτιάξει ολόκληρο Spiti yoga. Εκεί, με παλιές και νέες τεχνικές ξεκίνησαν να με βγάζουν απ' την αμφιβολία και να με μαθαίνουν πώς να στρίβω, να λυγίζω, να αναπνέω και να μαλακώωωνω. Όσα δηλαδή μαγικά δεν μπορεί να διανοηθεί καν o μονόλιθος. Κάπου εκεί σκέφτηκα πως ίσως τελικά αυτός θα έπρεπε να με φοβάται, κι όχι εγώ αυτόν. Κάπως έτσι, στρώνοντας το ματ, κάθε μέρα, κάθε καλή και κάθε γαμημένη μέρα, λίγο λίγο ελευθερώνομαι.

-Γιάννης Κ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Αγαπητό “Spiti yoga”, 

όλα άρχισαν για εμένα πριν από 2 χρόνια, το 2019, όταν ψάχνοντας στο κέντρο της Αθήνας ένα στούντιο που να με εκφράζει, μου μίλησαν για το Spiti yoga και με παρέπεμψαν να το επισκεφτώ! Από τότε έως τώρα θεωρώ πως δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό όνομα για το στούντιο. 
Δεν υπάρχει κανείς, πιστεύω, σε αυτό που δεν έχει νιώσει έστω και μια φορά ότι ανήκει εκεί, δεν έχει αισθανθεί το συναίσθημα της χαράς και της ευγνωμοσύνης μετά το μάθημα ή δεν έχει απολαύσει μια ζέστη κούπα καφέ μετά τα πρωινά μαθήματα νιώθοντας ότι με τα μέλη του τους συνδέει κάτι πολύ πολύ όμορφο! Άνθρωποι, γατιά, σκυλιά μέσα στο στούντιο αιωρούνται από την αύρα που επικρατεί! Η τρέλα που όλοι αγαπάμε!

-Μαίρη Κ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Τι να πει κανείς για το Spiti yoga…! Να το πω όαση μέσα την έρημο της καραντίνας; Και πάλι λίγο θα είναι! Σίγουρα ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Για μένα προσωπικά όλο αυτό το διάστημα ήταν ακόμα δυσκολότερο, γιατί μέσα σε 6 μήνες έχασα και τους γονείς μου. Τα μαθήματα του Spiti yoga είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία για μένα. Η άσκηση αλλά και η επαφή - έστω και μέσα από μια οθόνη - με τους δασκάλους και με τα υπόλοιπα παιδιά μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση, γι' αυτό και τα περιμένω πώς και πώς!

Έχω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη αγάπη που δείχνετε σε όλους κι εύχομαι σύντομα να  αγκαλιαστούμε ξανά με ασφάλεια και να κάνουμε όλοι μαζί αυτό που τόσο αγαπάμε! Είστε υπέροχοι κι εσείς και οι άνθρωποι που έχετε επιλέξει να έχετε δίπλα σας κι όλο αυτό που έχετε φτιάξει!

-Κατερίνα Μ.-

#meetthefamily #απόSpitiσεσπίτι
Load more
Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!