Μελλοντικά

Σε αυτό το τετράωρο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τι συμβαίνει όταν το σώμα βγαίνει εκτός βάρους και στηρίζεται από άλλα σώματα, πώς συναρτούν οι αντίθετες δυνάμεις ώστε να βρεθούμε σε ισορροπία, τι συμβαίνει όταν δυο σημεία επαφής παράγουν έργο, πώς οξύνονται οι αισθήσεις και τα αντανακλαστικά του σώματός μας έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να προσαρμόζεται, να ανταποκρίνεται με ευκολία, με ελευθερία και ασφάλεια στο απροσδόκητο.

 

Το μάθημα θα ξεκινήσει με ζέσταμα για να προετοιμάσουμε το σώμα σωστά και να περάσουμε στην εξάσκηση της κίνησης. Θα δουλέψουμε σε ζευγάρια αλλά και σε ομάδες ώστε να χτίσουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας και να αντιληφθούμε τον εαυτό μας ως μέρος ενός συστήματος, μιας αμοιβαίας σχέσης διάδρασης που βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη. Θα ρολάρουμε, θα πέσουμε για να σηκωθούμε, θα βρεθούμε με τα πόδια στον αέρα, θα μοιραστούμε σημεία επαφής με άλλα σώματα, θα διαχειριστούμε την ενέργεια και το βάρος μας διαμορφώνοντας μια κινητική σωματική συνομιλία. Για αποθεραπεία θα προσφέρουμε και θα δεχτούμε Thai Massage σε ζεύγη.

* Το σεμινάριο Contact improvisation & Αρχές σύγχρονου χορού θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga την Κυριακή 22/3. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Thai yoga massage 60 ωρών, χωρισμένο σε τέσσερα Σαββατοκύριακα.

 

Στα δυο πρώτα (30 ώρες) δεν απαιτείται καμία γνώση σχετική με Thai ή κάποιου άλλου είδους μασάζ. Μέσα από μια δομή βασισμένη στο παιχνίδι και την περιέργεια για την κίνηση, γίνεται εισαγωγή σε τρία παρακλάδια του παραδοσιακού Thai Massage. Επιπλέον, διδάσκονται βασικά εργαλεία του Τhai Υoga massage, Thai Oil massage, Οsteo-Τhai, καθώς και οι ενεργειακές γραμμές Sen που διατρέχουν το σώμα και είναι υπεύθυνες για τη σωστή ροή της ενέργειας. Τέλος, διδάσκονται βασική ανατομία, πληροφορίες για τη Fascia, ασκήσεις απελευθέρωσης της σπονδυλικής στήλης μέσω της αναπνοής, καθώς και η αναγκαιότητα να κάνουμε πρακτική συνειδητά.

Στα δυο επόμενα σαββατοκύριακα (30 ώρες) μπαίνουμε σε πιο εξελιγμένες τεχνικές thai massage, σε πιο βαθιές θέσεις και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική του. Για την παρακολούθηση του δεύτερου αυτού μέρους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη παρακολούθηση του πρώτου μέρους.

 

Το εκπαιδευτικό αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν επαφή με συστήματα σωματικής και πνευματικής εκγύμνασης (όπως είναι η Yoga), αλλά και σε όποιον αναζητά την αυτονομία γύρω από ζητήματα υγείας και ευεξίας. Αποσκοπεί στη διεύρυνση των γενικών μας γνώσεων γύρω από εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων υγείας που μας απασχολούν καθημερινά. Είναι ιδανικό για να αποκτήσει κανείς μια πρώτη επαφή με αυτό το είδος θεραπείας.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δυο πλήρως ενημερωμένα και λεπτομερή manuals.

Για τις 30 πρώτες ώρες, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Μετά από παρακολούθηση και των 60 ωρών θα δοθεί η Πιστοποίηση ITM Level 1. 

* Η εκπαίδευση Thai Yoga massage θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga τα Σαββατοκύριακα 22-23/2, 7-8/3, 28-29/3 και 11-12/4. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, εξερευνούμε βασικές κινητικές δυνατότητες των μυών και των αρθρώσεών μας, καθώς και διάφορους τρόπους επαφής και διάδρασης δυο σωμάτων. Δανειζόμενοι στοιχεία από τεχνικές του σύγχρονου χορού, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές και τρόπους αλληλεπίδρασης μέσω τεχνικών πίεσης των μυών (με πέλματα, παλάμες, δάχτυλα, κλπ.) και κίνησης των αρθρώσεων.

 

Στο δεύτερο μέρος, δημιουργούνται ζευγάρια και προσφέρει ο ένας στον άλλο μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτή περιλαμβάνει τεχνικές παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ σε διάφορες θέσεις (πρηνής, ύπτια, πλάγια και καθιστή θέση).

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε κανενός είδους μασάζ.

 

* Το επόμενο σεμινάριο Thai massage for dummies – s05e03 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/3 στις 17.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Μια σειρά σεμιναρίων μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε, όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, τις επιδράσεις που προσδίδουν οι μούντρες στο υλικό, το νοητικό και το ενεργειακό μας σώμα. Το κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή από μούντρες, θέσεις (asanas) Hatha Yoga, ασκήσεις αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό, τα οποία συνθέτουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκάστοτε θεματική. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως οι θεματικές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και το κάθε μάθημα δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, καθώς επίσης πως δίνεται η αντίστοιχη θεωρία του μαθήματος σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Οι μούντρες είναι ένας συνδυασμός σωματικών θέσεων δοσμένων με ευφυία, οι οποίες μπορούν να μεταβάλλουν τη διάθεση, την κατάσταση και την αντίληψη καθώς ταυτόχρονα εμβαθύνουν την επίγνωση και τη συγκέντρωση. Παρόλο που οι μούντρες των χεριών (hasta) είναι οι πιο διαδεδομένες στη γιόγκα, υπάρχουν και μούντρες σώματος (kaya) και συνείδησης (citta). Κάθε τύπος θεωρείται ότι έχει συγκεκριμένη επίδραση στο σώμα και το νου, ενισχύοντας τα ψυχικά και ενεργειακά κέντρα, ενώ η ταυτόχρονη εξάσκηση τους σε οποιαδήποτε asana ενισχύει την επίδραση και τις ιδιότητες της θέσης.

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

 

* Το σεμινάριο Μούντρες, οι Μετασχηματιστές της Ενέργειας αποτελείται από έξι μεμονωμένες τρίωρες συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στο Spiti Yoga κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η πρώτη – “Οι Μούντρες στην πρακτική της Γιόγκα”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 16.00. Η δεύτερη – “Οι Μούντρες και η ενίσχυση της αφοβίας”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11.00. Οι τέσσερις επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τις Κυριακές 19/1 (Μούντρες και Αυτοΐαση), 16/2 (Μούντρες και το Στοιχείο του νερού), 15/3 (Μούντρες και το Μονοπάτι της εσωτερικής συμφιλίωσης) και 10/5 (Μούντρες – Δημιουργώντας το μέλλον) στις 16.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Ο στροβιλισμός είναι ταυτόχρονα χορός και διαλογισμός σε κίνηση. Η πιο γνωστή αναφορά είναι οι περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες. Η πρακτική του μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα, όπως το να έρθουμε σε επαφή με διάφορα κομμάτια του εαυτού μας που είτε βρίσκονται κοντά στην επίγνωσή μας είτε είναι πιο απομακρυσμένα. Μέσω του στροβιλισμού αντλούμε δύναμη, χαρά, ξεκούραση, συγκίνηση, απελευθέρωση – με την πιθανότητα να φτάσουμε στην εκστατική εμπειρία.

 

Στο εργαστήριο κάθε Σαββατοκύριακου θα έχουμε την ευκαιρία να μυήσουμε τους αρχάριους, να ανακεφαλαιώσουμε πολλά από τα βασικά ζητήματα της τεχνικής που έχουν ήδη αναπτυχθεί για όσους είναι γνώστες, αλλά και να εμβαθύνουμε και να προχωρήσουμε. Κάθε Σαββατοκύριακο έχει τη δική του θεματική, αλλά ακολουθούμε πάντα τη δυναμική της ομάδας και τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια του στροβιλισμού είναι ανοιχτά σε όποιον θέλει να τα παρακολουθήσει και δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία. Καθένας από εμάς βρίσκει τον τρόπο του σύμφωνα με το σώμα του και τον ψυχισμό του να στροβιλίζεται.

 

* Οι τρεις τελευταίες προγραμματισμένες συναντήσεις για το εργαστήριο Στροβιλισμός με θέμα «Healing the body I, II & III» θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 21/3, 25/4 και 16/5 στις 16.00-21.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!