Μελλοντικά

Τι κοινό έχει ο Κλιμτ, ο Μικελάντζελο και η Αμπράμοβιτς, εκτός από το ότι έχουν όλοι “μ” στο όνομά τους; Ήρθε η ώρα να μάθεις – και κυρίως να νιώσεις! Παρασκευή βραδάκι στο Spiti Yoga με τσάι και κους κους θα μελετάμε πυρετωδώς.

Σε ένα διαφορετικό σεμινάριο ιστορίας τέχνης, η εικόνα απελευθερώνεται από τα δεσμά της. Έρχεται να θυμίσει ή και να δημιουργήσει συναισθήματα, να επικοινωνήσει κοινωνικοπολιτικά το παρελθόν με το παρόν, να εμπνεύσει το μέλλον. Κυριότερα να υποδαυλίσει το θυμικό και να ξεπεράσει θεωρίες, ημερομηνίες και κινήματα. Μέσα από συζήτηση, χωρίς ύπαρξη αυθεντίας και αναφορές σε πολλούς -ισμούς, θα διαφωνήσουμε για να συμφωνήσουμε στο ότι η ομορφιά υπάρχει και ίσως να μην είναι ίδια για όλους, αλλά και να μην χρειάζεται να είναι. Θα γίνει αντιληπτή με τις πέντε αισθήσεις, θα εξεταστεί μέσα από αυτό το πρίσμα, το αθώο, σαν παιδικό παιχνίδι.

* Ενότητα 1. Αφή (23/10)
* Ενότητα 2. Ακοή (6/11)
* Ενότητα 3. Γεύση (13/11)
* Ενότητα 4. Όραση (4/12)
* Ενότητα 5. Όσφρηση (18/12)

*
Το σεμινάριο Η ιστορία της τέχνης μέσα από τις 5 αισθήσεις  θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga σε 5 δίωρες συναντήσεις υπό την καθοδήγηση της Λίνας Τσιώλη τις ακόλουθες Παρασκευές 23/10 (Αφή), 6/11 (Ακοή), 13/11 (Γεύση), 4/12 (Όραση), 18/12 (Όσφρηση) στις 21.00-23.00. Το κόστος για κάθε ξεχωριστή συνάντηση είναι 15 ευρώ, ενώ για το πακέτο των πέντε συναντήσεων είναι 60 ευρώ (προπληρωμή πακέτου στην πρώτη συνάντηση). Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Ο στροβιλισμός είναι ταυτόχρονα χορός και διαλογισμός σε κίνηση. Η πιο γνωστή αναφορά είναι οι περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες. Η πρακτική του μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα, όπως το να έρθουμε σε επαφή με διάφορα κομμάτια του εαυτού μας που είτε βρίσκονται κοντά στην επίγνωσή μας είτε είναι πιο απομακρυσμένα. Μέσω του στροβιλισμού αντλούμε δύναμη, χαρά, ξεκούραση, συγκίνηση, απελευθέρωση – με την πιθανότητα να φτάσουμε στην εκστατική εμπειρία.

 

Σε αυτά τα εργαστήρια θα έχουμε την ευκαιρία να μυήσουμε τους αρχάριους, να ανακεφαλαιώσουμε πολλά από τα βασικά ζητήματα της τεχνικής που έχουν ήδη αναπτυχθεί για όσους είναι γνώστες, αλλά και να εμβαθύνουμε και να προχωρήσουμε. Κάθε Σαββατοκύριακο έχει τη δική του θεματική, αλλά ακολουθούμε πάντα τη δυναμική της ομάδας και τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια του στροβιλισμού είναι ανοιχτά σε όποιον θέλει να τα παρακολουθήσει και δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία. Καθένας από εμάς βρίσκει τον τρόπο του σύμφωνα με το σώμα του και τον ψυχισμό του να στροβιλίζεται.

 

* Τα εργαστήρια του Στροβιλισμού θα πραγματοποιούνται στο Spiti Yoga υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Φαρμάκη και έως το τέλος του έτους (2020) τις ακόλουθες προκαθορισμένες ημερομηνίες: το Σαββατοκύριακο 24-25/10 (17.00-21.00 & 13.00-17.00), τα Σάββατα 7/11 & 21/11 (17.00-20.00), την Κυριακή 6/12 (12.00-15.00), και το Σαββατοκύριακο 19/12 & 20/12 (17.00-21.00 & 12.00-15.00). Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Μια σειρά σεμιναρίων μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε, όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, τις επιδράσεις που προσδίδουν οι μούντρες στο υλικό, το νοητικό και το ενεργειακό μας σώμα. Το κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή από μούντρες, θέσεις (asanas) Hatha Yoga, ασκήσεις αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό, τα οποία συνθέτουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκάστοτε θεματική. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως οι θεματικές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και το κάθε μάθημα δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, καθώς επίσης πως δίνεται η αντίστοιχη θεωρία του μαθήματος σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Οι μούντρες είναι ένας συνδυασμός σωματικών θέσεων δοσμένων με ευφυία, οι οποίες μπορούν να μεταβάλλουν τη διάθεση, την κατάσταση και την αντίληψη καθώς ταυτόχρονα εμβαθύνουν την επίγνωση και τη συγκέντρωση. Παρόλο που οι μούντρες των χεριών (hasta) είναι οι πιο διαδεδομένες στη γιόγκα, υπάρχουν και μούντρες σώματος (kaya) και συνείδησης (citta). Κάθε τύπος θεωρείται ότι έχει συγκεκριμένη επίδραση στο σώμα και το νου, ενισχύοντας τα ψυχικά και ενεργειακά κέντρα, ενώ η ταυτόχρονη εξάσκηση τους σε οποιαδήποτε asana ενισχύει την επίδραση και τις ιδιότητες της θέσης.

 

* Το σεμινάριο Μούντρες, οι Μετασχηματιστές της Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga σε 6 τρίωρες συναντήσεις υπό την καθοδήγηση της Μαριάννας Καψιμάλη τις ακόλουθες Κυριακές 11/10 (“Οι Μούντρες στην πρακτική της Γιόγκα”), 8/11 (“Οι Μούντρες και η ενίσχυση της αφοβίας”), 20/12 (“Μούντρες και Αυτοΐαση”) , 24/1 (“Μούντρες και το Στοιχείο του νερού”), 21/2 (“Μούντρες και το Μονοπάτι της εσωτερικής συμφιλίωσης”), 21/3 (“Μούντρες – Δημιουργώντας το μέλλον”)στις 16.00-19.00. Το κόστος για κάθε ξεχωριστή συνάντηση είναι 20 ευρώ, ενώ για το πακέτο των έξι συναντήσεων είναι 90 ευρώ (προπληρωμή πακέτου στην πρώτη συνάντηση). Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, εξερευνούμε βασικές κινητικές δυνατότητες των μυών και των αρθρώσεών μας, καθώς και διάφορους τρόπους επαφής και διάδρασης δυο σωμάτων. Δανειζόμενοι στοιχεία από τεχνικές του σύγχρονου χορού, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές και τρόπους αλληλεπίδρασης μέσω τεχνικών πίεσης των μυών (με πέλματα, παλάμες, δάχτυλα, κλπ.) και κίνησης των αρθρώσεων.

 

Στο δεύτερο μέρος, δημιουργούνται ζευγάρια και προσφέρει ο ένας στον άλλο μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτή περιλαμβάνει τεχνικές παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ σε διάφορες θέσεις (πρηνής, ύπτια, πλάγια και καθιστή θέση).

 

* Το σεμινάριο Thai massage for dummies s06e02 θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Ανδρουλάκη το Σάββατο 14/11 στις 17.00-22.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Το Círculo De palabra είναι αυτό ακριβώς που ορίζουν οι λέξεις: ένας κύκλος αυτογνωσίας, ανθρώπινης επαφής και συζήτησης.

 

Στις σαμανικες πρακτικές συνηθίζεται να καθόμαστε σε κύκλο και να μοιραζόμαστε με την οικογένεια μας – τους φίλους μας και τους συνανθρώπους μας, ό,τι μας συμβαίνει αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο σε νοητικό, συναισθηματικό και βιολογικό επίπεδο. Κάπως έτσι θα βρεθούμε κι εμείς, λοιπόν, να γνωριστούμε και να μοιραστούμε.

 

Θα μιλήσουμε για τη θεραπευτική βοτανολογία του Αμαζονίου, τις ιδιότητες των βοτάνων, την επίδρασή τους στο ανθρώπινο σώμα (βιολογικό, νοητικό, συναισθηματικό) και τις παραδοσιακές σαμάνικες τεχνικές θεραπείας. Τον τρόπο που αυτές λειτουργούν, πότε ενδείκνυνται και πότε αντενδείκνυνται.

 

Τον κύκλο συντονίζουν ο σαμάνος Camillo Oliva, η Katarina Baliova και ο Ιωάννης Σταύρος Γκολεμάς.

 

* Η συνάντηση El Círculo De palabra  θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga την Παρασκευή 20/11 στις 21.00-23.00. Ο κύκλος είναι ανοιχτός και δεν έχει χρέωση. Η κράτηση θέσης, ωστόσο, είναι απαραίτητη για την καλύτερη διοργάνωση και ασφάλεια. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Ένα διήμερο σεμινάριο προχωρημένης μάλαξης για να εξοικειωθούμε με τα έντερα (σπλάχνα) τα δικά μας και των άλλων. Συναισθηματικές εντάσεις και αγωνίες, γρήγορος τρόπος ζωής, ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες, επίπεδα άγχους είναι μερικοί από τους παράγοντες που δικαιολογούν την έκφραση «δεν κάνω ούτε με τα έντερά μου». Πολύ συχνό φαινόμενο για τους πάσχοντες είναι οι αντανακλαστικοί πόνοι στην οσφυϊκή μοίρα: πονάει η μέση, αλλά πάσχει η κοιλιά.

 

Ξετυλίγοντας, λοιπόν, τον μίτο από την ανατομία της επίμαχης περιοχής, θα εμπλουτίσουμε την γνώση μας και την αντίληψή μας μέσω της ψηλάφησης των κοιλιακών οργάνων  για την ευαίσθητη περιοχή της κοιλιάς. Θα μάθουμε από το πώς ερχόμαστε σε επαφή με την περιοχή μέχρι το πώς εισχωρούμε στα «βαθιά νερά της», ώστε εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές  να επιτύχουμε την απολυτή χαλάρωση του δέκτη, οπότε και περισσότερες πιθανότητες απελευθέρωσης από χρόνιες η εφήμερες εντάσεις.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λάτρεις της μάλαξης με κάποια μικρή εμπειρία˙ σε κοινούς θνητούς που πονάνε πού και πού˙ σε οποιονδήποτε επιθυμεί να περάσει ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο γεμάτο θεωρητική γνώση και βιωματική εμπειρία.

 

* Τα σεμινάριο Περί σπλάχνων μάλαξη θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Βάρη το Σαββατοκύριακο 12-13/12 [Σάββατο 15.00-21.00 & Κυριακή 11.00-17.00]. Η διάρκειά του είναι 12 ώρες και το κόστος 90 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Thai yoga massage 60 ωρών, χωρισμένο σε τέσσερα Σαββατοκύριακα.

 

Στα δυο πρώτα (30 ώρες) δεν απαιτείται καμία γνώση σχετική με Thai ή κάποιου άλλου είδους μασάζ. Διδάσκονται βασικές τεχνικές μάλαξης για την ευεξία του σώματος, την αντιμετώπιση του άγχους και την εξισορρόπηση της ζωτικής ενέργειας. Επιπλέον γίνεται εισαγωγή σε thai oil massage, σε osteo-thai massage, καθώς και στις ενεργειακές γραμμές του σώματος.

Στα δυο επόμενα σαββατοκύριακα (30 ώρες) μπαίνουμε σε πιο εξελιγμένες τεχνικές thai massage, σε πιο βαθιές θέσεις και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική του. Για την παρακολούθηση του δεύτερου αυτού μέρους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη παρακολούθηση του πρώτου μέρους.

 

Το εκπαιδευτικό αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν επαφή με συστήματα σωματικής και πνευματικής εκγύμνασης (όπως είναι η Yoga), αλλά και σε όποιον αναζητά την αυτονομία γύρω από ζητήματα υγείας και ευεξίας. Αποσκοπεί στη διεύρυνση των γενικών μας γνώσεων γύρω από εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων υγείας που μας απασχολούν καθημερινά. Είναι ιδανικό για να αποκτήσει κανείς μια πρώτη επαφή με αυτό το είδος θεραπείας.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δυο πλήρως ενημερωμένα και λεπτομερή manuals.

Για τις 30 πρώτες ώρες, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Μετά από παρακολούθηση και των 60 ωρών θα δοθεί η Πιστοποίηση ITM Level 1. 

 

Το εκπαιδευτικό Thai yoga massage θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga υπό την καθοδήγηση της Θάλειας Ραγκούση και του Γιώργου Ανδρουλάκη τα Σαββατοκύριακα 20-21/2, 6-7/3, 27-28/3 και 10-11/4 και διαρκεί 60 ώρες. Το κόστος συμμετοχής είναι 300 ευρώ για τα δυο πρώτα σαββατοκύριακα (ή 270 ευρώ τιμή Early bird με κατάθεση προκαταβολής έως την 1/2/2021) και 250 ευρώ για τα δυο τελευταία. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!