Μελλοντικά

Ο στροβιλισμός είναι ταυτόχρονα χορός και διαλογισμός σε κίνηση. Η πιο γνωστή αναφορά είναι οι περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες. Η πρακτική του μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα, όπως το να έρθουμε σε επαφή με διάφορα κομμάτια του εαυτού μας που είτε βρίσκονται κοντά στην επίγνωσή μας είτε είναι πιο απομακρυσμένα. Μέσω του στροβιλισμού αντλούμε δύναμη, χαρά, ξεκούραση, συγκίνηση, απελευθέρωση – με την πιθανότητα να φτάσουμε στην εκστατική εμπειρία.

 

Στο εργαστήριο κάθε Σαββατοκύριακου θα έχουμε την ευκαιρία να μυήσουμε τους αρχάριους, να ανακεφαλαιώσουμε πολλά από τα βασικά ζητήματα της τεχνικής που έχουν ήδη αναπτυχθεί για όσους είναι γνώστες, αλλά και να εμβαθύνουμε και να προχωρήσουμε. Κάθε Σαββατοκύριακο έχει τη δική του θεματική, αλλά ακολουθούμε πάντα τη δυναμική της ομάδας και τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια του στροβιλισμού είναι ανοιχτά σε όποιον θέλει να τα παρακολουθήσει και δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία. Καθένας από εμάς βρίσκει τον τρόπο του σύμφωνα με το σώμα του και τον ψυχισμό του να στροβιλίζεται.

 

* Το εργαστήριο Στροβιλισμός θα πραγματοποιείται ένα Σάββατο το μήνα στο Spiti Yoga κατά τη διάρκεια της χρονιάς με διαφορετικές θεματικές κάθε φορά. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις για το 2020 θα γίνουν τα Σάββατα 11/1, 8/2, 21/3, 25/4 και 16/5 στις 16.00-21.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Μια σειρά σεμιναρίων μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε, όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, τις επιδράσεις που προσδίδουν οι μούντρες στο υλικό, το νοητικό και το ενεργειακό μας σώμα. Το κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή από μούντρες, θέσεις (asanas) Hatha Yoga, ασκήσεις αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό, τα οποία συνθέτουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκάστοτε θεματική. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως οι θεματικές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και το κάθε μάθημα δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, καθώς επίσης πως δίνεται η αντίστοιχη θεωρία του μαθήματος σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Οι μούντρες είναι ένας συνδυασμός σωματικών θέσεων δοσμένων με ευφυία, οι οποίες μπορούν να μεταβάλλουν τη διάθεση, την κατάσταση και την αντίληψη καθώς ταυτόχρονα εμβαθύνουν την επίγνωση και τη συγκέντρωση. Παρόλο που οι μούντρες των χεριών (hasta) είναι οι πιο διαδεδομένες στη γιόγκα, υπάρχουν και μούντρες σώματος (kaya) και συνείδησης (citta). Κάθε τύπος θεωρείται ότι έχει συγκεκριμένη επίδραση στο σώμα και το νου, ενισχύοντας τα ψυχικά και ενεργειακά κέντρα, ενώ η ταυτόχρονη εξάσκηση τους σε οποιαδήποτε asana ενισχύει την επίδραση και τις ιδιότητες της θέσης.

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

 

* Το σεμινάριο Μούντρες, οι Μετασχηματιστές της Ενέργειας αποτελείται από έξι μεμονωμένες τρίωρες συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στο Spiti Yoga κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η πρώτη – “Οι Μούντρες στην πρακτική της Γιόγκα”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 16.00. Η δεύτερη – “Οι Μούντρες και η ενίσχυση της αφοβίας”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11.00. Οι τέσσερις επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τις Κυριακές 19/1 (Μούντρες και Αυτοΐαση), 16/2 (Μούντρες και το Στοιχείο του νερού), 15/3 (Μούντρες και το Μονοπάτι της εσωτερικής συμφιλίωσης) και 10/5 (Μούντρες – Δημιουργώντας το μέλλον) στις 16.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Σε αυτό το τρίωρο σεμινάριο αναλύουμε τις βασικές αρχές και την τεχνική του κατακόρυφου έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σταθερή βάση, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να οδηγηθούν σε handstand και σε διάφορες παραλλαγές του με ασφάλεια και επίγνωση.

 

Θα διδαχθούν:

  • Vinyasa Yoga για προετοιμασία του σώματος
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης/ενεργοποίησης συγκεκριμένων μυικών ομάδων σε ζευγάρια & ατομικά
  • Τεχνικές ευθυγράμμισης και ισορροπίας
  • Διαφορετικές παραλλαγές και είσοδοι στο κατακόρυφο
  • Τεχνικές spotting
  • Thai massage για χαλάρωση και αποσυμπίεση

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ασκούμενους σε Yoga, Pilates, ακροβατικά, χορό και σε όλους όσοι αγαπούν να βρίσκονται ανάποδα, στηριζόμενοι στα χέρια τους!

 

* Το σεμινάριο Κατακόρυφων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 16.00-19.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, εξερευνούμε βασικές κινητικές δυνατότητες των μυών και των αρθρώσεών μας, καθώς και διάφορους τρόπους επαφής και διάδρασης δυο σωμάτων. Δανειζόμενοι στοιχεία από τεχνικές του σύγχρονου χορού, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές και τρόπους αλληλεπίδρασης μέσω τεχνικών πίεσης των μυών (με πέλματα, παλάμες, δάχτυλα, κλπ.) και κίνησης των αρθρώσεων.

 

Στο δεύτερο μέρος, δημιουργούνται ζευγάρια και προσφέρει ο ένας στον άλλο μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτή περιλαμβάνει τεχνικές παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ σε διάφορες θέσεις (πρηνής, ύπτια, πλάγια και καθιστή θέση).

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε κανενός είδους μασάζ.

 

* Το σεμινάριο Thai massage for dummies θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές μέσα στο 2020 τα Σάββατα 1/2, 14/3 και 9/5 στις 17.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Ξεμείνατε μόνοι του Αγίου Βαλεντίνου; Ελάτε να αιωρηθούμε στις κούνιες και να γυρίσουμε τα πάνω κάτω! Θα χορέψουμε μαζί με την αγαπημένη μας αιώρα που ποτέ δεν μας απογοητεύει και είναι πάντα εκεί να μας φτιάχνει την διάθεση!

 

Το μάθημα θα ξεκινήσει με ασκήσεις ενεργοποίησης και θα ακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα με ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας χρησιμοποιώντας την αιώρα. Στο κύριο μέρος του μαθήματος θα πειραματιστούμε με ακροβατικές θέσεις και  συνδυασμούς, δομώντας έτσι μια εναέρια χορογραφία την οποία θα χορέψουμε ο καθένας στον δικό του ρυθμό και στυλ! Τέλος, θα ολοκληρώσουμε με αποθεραπεία, επαναφέροντας το σώμα σε ισορροπία και ηρεμία για να το ετοιμάσουμε για βαθιά χαλάρωση.

Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα ασκούμενων Aerial Yoga καθώς θα δίνονται παραλλαγές.

 

* Το σεμινάριο Aerial Dance θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 16.00-18.30. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Πώς μπορώ να βελτιώσω την πρακτική μου στη γιόγκα χρησιμοποιώντας έναν παιχνιδιάρικο και ασφαλή τρόπο για να κατανοήσω και να νιώσω τα όριά μου και το τι σημαίνει κινούμαι άνετα και χωρίς τραυματισμούς; Ποια εργαλεία μπορούν να μου δώσουν βιωματικά καλύτερη κατανόηση της ενέργειας, της προσπάθειας και της χρήσης του σώματός μου και του ίδιου του εαυτού μου ώστε να ασκούμαι με ασφάλεια, με χαρά και πληρότητας; Για να βελτιώνω διαρκώς την κίνηση και τη λειτουργικότητά μου;

 

Ένα σεμινάριο με υλικό από τη Μέθοδο Feldenkrais που «ταιριάζει» με την πρακτική της γιόγκα μας βοηθά να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη άνεση στις asanas. Μέσω του σεμιναρίου θέτουμε ερωτήματα και προκλήσεις και καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα παιχνίδι σχετικό με την αντίληψη του σώματός μας. Παρατηρώντας και εξερευνώντας βασικές κινήσεις στροφικότητας και έκτασης του κορμού, μαθαίνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία, εύρος και ευχαρίστηση, να χρησιμοποιούμε καλύτερα την αναπνοή μας και να βελτιώσουμε σημαντικά την απόδοσή μας.

 

Η Μέθοδος Feldenkrais, πολύ συμβατή με την πρακτική της γιόγκα σε κάποια επίπεδα και αρκετά διαφορετική σε άλλα, μπορεί να ανοίξει λίγο έως πολύ τους ορίζοντες σχετικά με την άσκηση και την επίγνωση. Πρόκειται για ένα εργαλείο και όχι μια ανταγωνιστική πρακτική, είναι συμπληρωματική και ανοιχτή, αλλά απόλυτα δομημένη.

 

* Το εργαστήρι Feldenkrais θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/2 στις 11.30-14.30. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Thai yoga massage 60 ωρών, χωρισμένο σε τέσσερα Σαββατοκύριακα.

 

Στα δυο πρώτα (30 ώρες) δεν απαιτείται καμία γνώση σχετική με Thai ή κάποιου άλλου είδους μασάζ. Μέσα από μια δομή βασισμένη στο παιχνίδι και την περιέργεια για την κίνηση, γίνεται εισαγωγή σε τρία παρακλάδια του παραδοσιακού Thai Massage. Επιπλέον, διδάσκονται βασικά εργαλεία του Τhai Υoga massage, Thai Oil massage, Οsteo-Τhai, καθώς και οι ενεργειακές γραμμές Sen που διατρέχουν το σώμα και είναι υπεύθυνες για τη σωστή ροή της ενέργειας. Τέλος, διδάσκονται βασική ανατομία, πληροφορίες για τη Fascia, ασκήσεις απελευθέρωσης της σπονδυλικής στήλης μέσω της αναπνοής, καθώς και η αναγκαιότητα να κάνουμε πρακτική συνειδητά.

Στα δυο επόμενα σαββατοκύριακα (30 ώρες) μπαίνουμε σε πιο εξελιγμένες τεχνικές thai massage, σε πιο βαθιές θέσεις και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική του. Για την παρακολούθηση του δεύτερου αυτού μέρους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη παρακολούθηση του πρώτου μέρους.

 

Το εκπαιδευτικό αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν επαφή με συστήματα σωματικής και πνευματικής εκγύμνασης (όπως είναι η Yoga), αλλά και σε όποιον αναζητά την αυτονομία γύρω από ζητήματα υγείας και ευεξίας. Αποσκοπεί στη διεύρυνση των γενικών μας γνώσεων γύρω από εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων υγείας που μας απασχολούν καθημερινά. Είναι ιδανικό για να αποκτήσει κανείς μια πρώτη επαφή με αυτό το είδος θεραπείας.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δυο πλήρως ενημερωμένα και λεπτομερή manuals.

Για τις 30 πρώτες ώρες, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Μετά από παρακολούθηση και των 60 ωρών θα δοθεί η Πιστοποίηση ITM Level 1. 

* Η εκπαίδευση Thai Yoga massage θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga τα Σαββατοκύριακα 22-23/2, 7-8/3, 28-29/3 και 11-12/4. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!