Μελλοντικά

Ο στροβιλισμός είναι ταυτόχρονα χορός και διαλογισμός σε κίνηση. Η πιο γνωστή αναφορά είναι οι περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες. Η πρακτική του μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα, όπως το να έρθουμε σε επαφή με διάφορα κομμάτια του εαυτού μας που είτε βρίσκονται κοντά στην επίγνωσή μας είτε είναι πιο απομακρυσμένα. Μέσω του στροβιλισμού αντλούμε δύναμη, χαρά, ξεκούραση, συγκίνηση, απελευθέρωση – με την πιθανότητα να φτάσουμε στην εκστατική εμπειρία.

 

Στο εργαστήριο κάθε Σαββατοκύριακου θα έχουμε την ευκαιρία να μυήσουμε τους αρχάριους, να ανακεφαλαιώσουμε πολλά από τα βασικά ζητήματα της τεχνικής που έχουν ήδη αναπτυχθεί για όσους είναι γνώστες, αλλά και να εμβαθύνουμε και να προχωρήσουμε. Κάθε Σαββατοκύριακο έχει τη δική του θεματική, αλλά ακολουθούμε πάντα τη δυναμική της ομάδας και τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια του στροβιλισμού είναι ανοιχτά σε όποιον θέλει να τα παρακολουθήσει και δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία. Καθένας από εμάς βρίσκει τον τρόπο του σύμφωνα με το σώμα του και τον ψυχισμό του να στροβιλίζεται.

 

* Το εργαστήριο Στροβιλισμός θα πραγματοποιείται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα στο Spiti Yoga κατά τη διάρκεια της χρονιάς με διαφορετικές θεματικές κάθε φορά. Οι πρώτες τέσσερις συναντήσεις θα λάβουν χώρα τα Σαββατοκύριακα 28-29 Σεπτεμβρίου 2019, 12-13 Οκτωβρίου 2019, 23-24 Νοεμβρίου 2019 και 21-22 Δεκεμβρίου 2019. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, εξερευνούμε βασικές κινητικές δυνατότητες των μυών και των αρθρώσεών μας, καθώς και διάφορους τρόπους επαφής και διάδρασης δυο σωμάτων. Δανειζόμενοι στοιχεία από τεχνικές του σύγχρονου χορού, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές και τρόπους αλληλεπίδρασης μέσω τεχνικών πίεσης των μυών (με πέλματα, παλάμες, δάχτυλα, κλπ.) και κίνησης των αρθρώσεων.

 

Στο δεύτερο μέρος, δημιουργούνται ζευγάρια και προσφέρει ο ένας στον άλλο μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτή περιλαμβάνει τεχνικές παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ σε διάφορες θέσεις (πρηνής, ύπτια, πλάγια και καθιστή θέση).

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σε κανενός είδους μασάζ.

 

* Το σεμινάριο Thai massage for dummies θα πραγματοποιηθεί δις πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα Σάββατα 19/10 και 7/12 στις 17.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Μια σειρά σεμιναρίων μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε, όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, τις επιδράσεις που προσδίδουν οι μούντρες στο υλικό, το νοητικό και το ενεργειακό μας σώμα. Το κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή από μούντρες, θέσεις (asanas) Hatha Yoga, ασκήσεις αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό, τα οποία συνθέτουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκάστοτε θεματική. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως οι θεματικές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και το κάθε μάθημα δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, καθώς επίσης πως δίνεται η αντίστοιχη θεωρία του μαθήματος σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Οι μούντρες είναι ένας συνδυασμός σωματικών θέσεων δοσμένων με ευφυία, οι οποίες μπορούν να μεταβάλλουν τη διάθεση, την κατάσταση και την αντίληψη καθώς ταυτόχρονα εμβαθύνουν την επίγνωση και τη συγκέντρωση. Παρόλο που οι μούντρες των χεριών (hasta) είναι οι πιο διαδεδομένες στη γιόγκα, υπάρχουν και μούντρες σώματος (kaya) και συνείδησης (citta). Κάθε τύπος θεωρείται ότι έχει συγκεκριμένη επίδραση στο σώμα και το νου, ενισχύοντας τα ψυχικά και ενεργειακά κέντρα, ενώ η ταυτόχρονη εξάσκηση τους σε οποιαδήποτε asana ενισχύει την επίδραση και τις ιδιότητες της θέσης.

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

 

* Το σεμινάριο Μούντρες, οι Μετασχηματιστές της Ενέργειας αποτελείται από έξι μεμονωμένες τρίωρες συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στο Spiti Yoga κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η πρώτη – “Οι Μούντρες στην πρακτική της Γιόγκα”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 16.00. Η δεύτερη – “Οι Μούντρες και η ενίσχυση της αφοβίας”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11.00. Οι τέσσερις επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τις Κυριακές 19/1 (Μούντρες και Αυτοΐαση), 16/2 (Μούντρες και το Στοιχείο του νερού), 15/3 (Μούντρες και το Μονοπάτι της εσωτερικής συμφιλίωσης) και 10/5 (Μούντρες – Δημιουργώντας το μέλλον) στις 16.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Το διήμερο training Aerial Yoga προχωρημένου επιπέδου απευθύνεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους δασκάλους Aerial Yoga. Το training είναι μέρος της δια βίου εκπαίδευσης σύμφωνα με τη Yoga Alliance International (YAI).

 

Κατανοώντας τα «Γιατί» και τα «Πώς», οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε πιο βαθιά νερά της Aerial Yoga και των εναέριων ακροβατικών. Κατά τη διάρκεια αυτών των δυο εντατικών ημερών, λαμβάνουν τα εργαλεία για να σχεδιάζουν, να παρουσιάζουν και να καθοδηγούν ασφαλείς τάξεις aerial yoga μέσου και προχωρημένου επιπέδου.

 

ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
• Μεθοδολογία διδασκαλίας
• Πώς στήνω μια σειρά εναέριας asana
• Δημιουργικοί εναέριοι Χαιρετισμοί στον Ήλιο
• Πώς διδάσκω τμηματικά προχωρημένες θέσεις και ακροβατικές σειρές
• Εναέριες ακροβατικές σειρές, flips και spins
• Οι τεχνικές του καλού spotter
•  Καθοδήγηση και ενθάρρυνση κριτικής μέσα στην τάξη

 

Εκτός από την πιστοποίηση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν και videos με τις σειρές και τα ακροβατικά που θα διδαχθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

 

* Το AeriaLife Level Up training αφορά αποκλειστικά πιστοποιημένους δασκάλους Aerial yoga.

 

* Το εκπαιδευτικό AeriaLife Level Up training θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Νοεμβρίου 2019. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Τέσσερις ημέρες γεμάτες Lunar yoga, θεραπευτικό πέταγμα, Thai massage και μπόλικη αγάπη, στην Αθήνα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων!

 

Το θεραπευτικό κομμάτι της Acro Yoga, γνωστό και ως Lunar, επικεντρώνεται στις θεραπευτικές, χαλαρωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες του ταϊλανδέζικου μασάζ και του θεραπευτικού πετάγματος (therapeutic flying). Η σειρά Lunar Asana διδάσκει βασικές μηχανικές του σώματος, επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της αγάπης και φροντίδας για τον εαυτό μας και μας προετοιμάζει για την πρακτική του ταϊλανδέζικου μασάζ. Οι τεχνικές της διδάσκονται στο πάτωμα και στη συνέχεια εφαρμόζονται στον αέρα (θεραπευτικό πέταγμα), χρησιμοποιώντας το στοιχείο της βαρύτητας για ενίσχυση της θεραπευτικής ροής της prana (ζωτική δύναμη). Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα δουλεύουμε συχνά σε ομάδες των τριών για ασφάλεια και υποστήριξη, ενώ όλοι θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως βάση και ως flyer, να θεραπευτούν και να θεραπεύσουν.

 

Το Immersion προσφέρει πολύτιμα εργαλεία για δασκάλους yoga, αλλά και θεραπευτές που χρησιμοποιούν το μασάζ και τις ενεργειακές θεραπείες, οι οποίοι επιθυμούν να προσθέσουν μια νέα διάσταση θεραπευτικού αγγίγματος για τους μαθητές ή τους πελάτες τους.

 

ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
– Σειρά lunar asana
– Ταϊλανδέζικο μασάζ σε ύπτια, εμπρόσθια, πλάγια και καθιστή θέση
– Forward, Backward & High flying whale
– Σειρά θεραπευτικού πετάγματος

 

* Το Athens AcroYoga Lunar immersion θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

** Το συγκεκριμένο training καλύπτει ένα από προαπαιτούμενα για το training δασκάλων AcroYoga

 

* Το Athens AcroYoga Lunar immersion θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Δεκεμβρίου 2019. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!