Μελλοντικά

Μια σειρά σεμιναρίων μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε, όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, τις επιδράσεις που προσδίδουν οι μούντρες στο υλικό, το νοητικό και το ενεργειακό μας σώμα. Το κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή από μούντρες, θέσεις (asanas) Hatha Yoga, ασκήσεις αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό, τα οποία συνθέτουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκάστοτε θεματική. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως οι θεματικές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και το κάθε μάθημα δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, καθώς επίσης πως δίνεται η αντίστοιχη θεωρία του μαθήματος σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Οι μούντρες είναι ένας συνδυασμός σωματικών θέσεων δοσμένων με ευφυία, οι οποίες μπορούν να μεταβάλλουν τη διάθεση, την κατάσταση και την αντίληψη καθώς ταυτόχρονα εμβαθύνουν την επίγνωση και τη συγκέντρωση. Παρόλο που οι μούντρες των χεριών (hasta) είναι οι πιο διαδεδομένες στη γιόγκα, υπάρχουν και μούντρες σώματος (kaya) και συνείδησης (citta). Κάθε τύπος θεωρείται ότι έχει συγκεκριμένη επίδραση στο σώμα και το νου, ενισχύοντας τα ψυχικά και ενεργειακά κέντρα, ενώ η ταυτόχρονη εξάσκηση τους σε οποιαδήποτε asana ενισχύει την επίδραση και τις ιδιότητες της θέσης.

 

* Το σεμινάριο Μούντρες, οι Μετασχηματιστές της Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga σε 6 τρίωρες συναντήσεις υπό την καθοδήγηση της Μαριάννας Καψιμάλη τις ακόλουθες Κυριακές 4/10, 8/11, 20/12, 24/1, 21/2, 21/3 στις 16.00-19.00. Το κόστος για κάθε ξεχωριστή συνάντηση είναι 20 ευρώ, ενώ για το πακέτο των έξι συναντήσεων είναι 90 ευρώ (προπληρωμή πακέτου στην πρώτη συνάντηση). Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, εξερευνούμε βασικές κινητικές δυνατότητες των μυών και των αρθρώσεών μας, καθώς και διάφορους τρόπους επαφής και διάδρασης δυο σωμάτων. Δανειζόμενοι στοιχεία από τεχνικές του σύγχρονου χορού, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές και τρόπους αλληλεπίδρασης μέσω τεχνικών πίεσης των μυών (με πέλματα, παλάμες, δάχτυλα, κλπ.) και κίνησης των αρθρώσεων.

 

Στο δεύτερο μέρος, δημιουργούνται ζευγάρια και προσφέρει ο ένας στον άλλο μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτή περιλαμβάνει τεχνικές παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ σε διάφορες θέσεις (πρηνής, ύπτια, πλάγια και καθιστή θέση).

 

* Το σεμινάριο Thai massage for dummies s06e01 θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Ανδρουλάκη το Σάββατο 17/10 στις 17.00-22.00. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Ο στροβιλισμός είναι ταυτόχρονα χορός και διαλογισμός σε κίνηση. Η πιο γνωστή αναφορά είναι οι περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες. Η πρακτική του μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα, όπως το να έρθουμε σε επαφή με διάφορα κομμάτια του εαυτού μας που είτε βρίσκονται κοντά στην επίγνωσή μας είτε είναι πιο απομακρυσμένα. Μέσω του στροβιλισμού αντλούμε δύναμη, χαρά, ξεκούραση, συγκίνηση, απελευθέρωση – με την πιθανότητα να φτάσουμε στην εκστατική εμπειρία.

 

Σε αυτά τα εργαστήρια θα έχουμε την ευκαιρία να μυήσουμε τους αρχάριους, να ανακεφαλαιώσουμε πολλά από τα βασικά ζητήματα της τεχνικής που έχουν ήδη αναπτυχθεί για όσους είναι γνώστες, αλλά και να εμβαθύνουμε και να προχωρήσουμε. Κάθε Σαββατοκύριακο έχει τη δική του θεματική, αλλά ακολουθούμε πάντα τη δυναμική της ομάδας και τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια του στροβιλισμού είναι ανοιχτά σε όποιον θέλει να τα παρακολουθήσει και δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία. Καθένας από εμάς βρίσκει τον τρόπο του σύμφωνα με το σώμα του και τον ψυχισμό του να στροβιλίζεται.

 

* Τα εργαστήρια του Στροβιλισμού θα πραγματοποιούνται στο Spiti Yoga υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Φαρμάκη και έως το τέλος του έτους (2020) τις ακόλουθες προκαθορισμένες ημερομηνίες: το Σαββατοκύριακο 24-25/10 (17.00-21.00 & 13.00-17.00), τα Σάββατα 7/11 & 21/11 (17.00-20.00), την Κυριακή 6/12 (12.00-15.00), και το Σαββατοκύριακο 19/12 & 20/12 (17.00-21.00 & 12.00-15.00). Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Ένα διήμερο σεμινάριο προχωρημένης μάλαξης για να εξοικειωθούμε με τα έντερα (σπλάχνα) τα δικά μας και των άλλων. Συναισθηματικές εντάσεις και αγωνίες, γρήγορος τρόπος ζωής, ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες, επίπεδα άγχους είναι μερικοί από τους παράγοντες που δικαιολογούν την έκφραση «δεν κάνω ούτε με τα έντερά μου». Πολύ συχνό φαινόμενο για τους πάσχοντες είναι οι αντανακλαστικοί πόνοι στην οσφυϊκή μοίρα: πονάει η μέση, αλλά πάσχει η κοιλιά.

 

Ξετυλίγοντας, λοιπόν, τον μίτο από την ανατομία της επίμαχης περιοχής, θα εμπλουτίσουμε την γνώση μας και την αντίληψή μας μέσω της ψηλάφησης των κοιλιακών οργάνων  για την ευαίσθητη περιοχή της κοιλιάς. Θα μάθουμε από το πώς ερχόμαστε σε επαφή με την περιοχή μέχρι το πώς εισχωρούμε στα «βαθιά νερά της», ώστε εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές  να επιτύχουμε την απολυτή χαλάρωση του δέκτη, οπότε και περισσότερες πιθανότητες απελευθέρωσης από χρόνιες η εφήμερες εντάσεις.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λάτρεις της μάλαξης με κάποια μικρή εμπειρία˙ σε κοινούς θνητούς που πονάνε πού και πού˙ σε οποιονδήποτε επιθυμεί να περάσει ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο γεμάτο θεωρητική γνώση και βιωματική εμπειρία.

 

* Τα σεμινάριο Περί σπλάχνων μάλαξη θα πραγματοποιηθεί στο Spiti Yoga υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Βάρη το Σαββατοκύριακο 12-13/12. Η διάρκειά του είναι 12 ώρες και το κόστος 90 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων και απορίες, μιλήστε μαζί μας!

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!