Μαριάννα Καψιμάλη

H Μαριάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Aπό πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού μπαλέτου και στην ηλικία των 16 έκανε τα πρώτα μαθήματα σύγχρονου χορού. Η επαφή της με την τέχνη του χορού συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής της εκπαίδευσης στο Τμήμα Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Συγκεκριμένα έλαβε μέρος σε παραστάσεις της νεοσύστατης τότε ομάδας σύγχρονου χορού Ακροποδητί, που εδρεύει στην Ερμούπολη της Σύρου. Η επιστροφή της στην Αθήνα ενίσχυσε και εντατικοποίησε την ενασχόλησή της με τον σύγχρονο χορό, και παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια τεχνικής με ενδεικτικότερες τις ομάδες SineQuaNon, Νταλίκα, Yelp, David Zambrano, καθώς και αυτοσχεδιασμού με τον Julyen Hamilton.

 

Η έκφραση μέσα από τη σωματική κίνηση ήταν εκείνη που την βοήθησε να αναπτύξει ένα σημαντικό μέρος της αντίληψής της για τις ικανότητες του ανθρώπινου σώματος. Η επαφή με τη Hatha Yoga υπήρξε σταδιακή, ενώ το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο εδραιώθηκε στην καθημερινότητά της υπήρξε ουσιαστικά και το έναυσμα για την περαιτέρω ενασχόλησή της με ό,τι συνεπάγεται ο όρος Yoga.

 

Πήρε το δίπλωμα στη Hatha Yoga, παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολή Yoga Vidhia Dham στην πόλη Nashik της Ινδίας. Στη σχολή, πέρα από τους τρόπους σωματικής άσκησης που εντάσσονται στην παραδοσιακή Yoga, υπήρχαν μαθήματα διαλογισμού, Yoga Nidra καθώς και τεχνικές αναπνοής (Pranayama) και καθαρισμού (Cleansing Techniques). Στην περίπου εξάμηνη παραμονή της στην Ινδία, επισκέφτηκε διάφορα μέρη στα οποία παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής Iyengar στην Πούνα (Pune) και Hatha Yoga στο Βαρανάσι (Varanasi) και στο Ρίσικες (Rishikesh), αντίστοιχα.

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!