Εύα Κεχαγιά

Η Εύα γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1994 στη Θεσσαλονίκη, από την οποία έφυγε στα 18 της για να σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Ρέθυμνο. Λίγα χρόνια αργότερα η εκκίνηση του μεταπτυχιακού της την φέρνει στην Αθήνα όπου και ζει μέχρι σήμερα εκπονώντας πλέον το διδακτορικό της στην πολιτική Φιλοσοφία.

 

Η επαφή με τη γιόγκα ήταν τελείως τυχαία, ξεκίνησε κάνοντας Aerial Yoga αλλά πολύ γρήγορα την κέρδισε η Vinyasa, στην οποία ασκείται τα τελευταία 3 χρόνια.

Μια από τις αγαπημένες τις στιγμές στην πρακτική είναι εκείνη των ανάστροφων θέσεων, σίγουρα από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις για το σώμα της είναι εκείνες οι στιγμές της αιώρησης. Στιγμές οι οποίες όταν άρχισε την πρακτική φάνταζαν μακρινές και ξένες.

 

Η Εύα έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό της στη Vinyasa Krama δίπλα στον Πάνο Κατσανδρή (Evergreen Yoga Studios / 200 RYT Yoga Alliance) (2022): αυτή η μαθητεία την έκανε να αγαπήσει ακόμα περισσότερο την asana και κυρίως τα σώματα τα οποία την ασκούν. Έχει επίσης ολοκληρώσει εκπαιδευτικό Kids yoga (3-17 ετών), με έμφαση σε νεροδιαφορετικά παιδιά και εφήβους  (little yogis/ 200 RYT Yoga Alliance International) (2023), καθώς και είναι κάτοχος πιστοποίησης ΙΤΜ level 1 (Spiti Yoga/ 2022-23).

 

Ο λόγος και ο τρόπος με τον οποίο διδάσκει διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό τόσο από τις δυσκολίες τις οποίες συναντά και συνάντησε στην πρακτική, όσο και  από τις υπερβάσεις αυτών. Το στρωματάκι της είναι για εκείνη μια σανίδα στον ωκεανό της αίθουσας, στην  οποία μπορεί να εκφράσει και να εκφραστεί οποιοδήποτε συναίσθημα. Η asana δεν είναι για την ίδια παρά ένα ικανό εργαλείο για να έρθει σε επαφή με όλα όσα στην καθημερινότητα παραγκωνίζονται ή απωθούνται. Αυτό το χώρο και το χρόνο για την εαυτή/ο θέλει να δημιουργεί και να προσφέρει και στις/ους μαθήτριες/ τες της κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!