Περασμένα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Thai yoga massage 60 ωρών χωρισμένο σε τέσσερα Σαββατοκύριακα.

 

Το Thai Massage ως θεραπευτική τεχνική έχει τις ρίζες του στην Ινδία και εδώ και 2.500 χρόνια αποδεικνύει τις θεραπευτικές του ιδιότητες είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε συνδυαστικά με σύγχρονες δυτικές τεχνικές. Το Τhai Massage δίνεται σε στρώμα στο πάτωμα, με πλήρη ένδυση, επιτρέποντας έτσι τη σύνδεσή μας με τη γη. Βασίζεται σε ήπιες πιέσεις και διατάσεις, χαλαρωτικές ρυθμικές κινήσεις και σπειροειδείς θέσεις που βοηθούν την ορθοσωμία και την συνολική κίνηση των ιστών.

 

Στο σεμινάριο γίνεται εισαγωγή σε τρία παρακλάδια του παραδοσιακού Thai Massage μέσα από μια δομή βασισμένη στο παιχνίδι και την περιέργεια για την κίνηση. Διδάσκονται βασικά εργαλεία του Τhai Υoga massage, Thai Oil massage, Οsteo-Τhai, καθώς και οι ενεργειακές γραμμές Sen που διατρέχουν το σώμα και είναι υπεύθυνες για τη σωστή ροή της ενέργειας. Επίσης, διδάσκεται βασική ανατομία, πληροφορίες για τη Fascia, ασκήσεις απελευθέρωσης της σπονδυλικής στήλης μέσω της αναπνοής, καθώς και η αναγκαιότητα να γίνεται η πρακτική συνειδητά. Η γνώση ανατομικών στοιχείων και βασικών παθολογιών εφοδιάζει τον θεραπευτή ώστε να μπορέσει να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες του δέκτη.
Τέλος, διαφορετικές τεχνικές διαλογισμού, σωστής χρήσης του σώματος στη διάρκεια της θεραπείας καθώς και τρόποι βαθιάς συγκέντρωσης και σύνδεσης της αναπνοής με την κίνηση αποτελούν σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης.

 

Στα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα (30 ώρες) δεν απαιτείται καμία γνώση σχετική με Thai ή άλλου είδους μασάζ. Θα διδαχθούν τεχνικές για όλο το σώμα και θα δοθούν πληροφορίες για να ξεκινήσει κανείς τα πρώτα του βήματα σε αυτή τη μαγευτική αρχαία θεραπευτική τέχνη.

 

Στα δυο επόμενα Σαββατοκύριακα (30 ώρες) μπαίνουμε σε πιο εξελιγμένες τεχνικές Thai massage, σε πιο βαθιές θέσεις και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική του. Οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται στην πράξη δυναμικότερες διατάσεις και σηκώματα των σωμάτων που απαιτούν προσοχή και ακρίβεια. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα καλυφθούν όλες οι θέσεις του Thai Massage και τεχνικές για όλο το σώμα.

 

Ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος μεσολαβεί ένας μήνας κατά τον οποίο οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό πρακτικών. Αυτή η διαδικασία έχει στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τριβή των μαθητών με το Thai Massage και την καλύτερη κατανόησή τους επί των τεχνικών. Για την παρακολούθηση του δεύτερου μέρους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη παρακολούθηση του πρώτου μέρους. Για την πιστοποίηση των 60 ωρών απαιτείται η ολοκλήρωση των πρακτικών που θα ζητηθούν, καθώς και η επάρκεια στην θεραπεία, η οποία θα δοθεί υπό την επίβλεψή μας μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

 

→ Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δυο πλήρως ενημερωμένα και λεπτομερή manuals.

→ Για τις 30 πρώτες ώρες, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

→ Μετά από παρακολούθηση και των 60 ωρών θα δοθεί η Πιστοποίηση ITM Level 1. 

Ένα διήμερο σεμινάριο προχωρημένης μάλαξης για να εξοικειωθούμε με τα έντερα (σπλάχνα) τα δικά μας και των άλλων. Συναισθηματικές εντάσεις και αγωνίες, γρήγορος τρόπος ζωής, ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες, επίπεδα άγχους είναι μερικοί από τους παράγοντες που δικαιολογούν την έκφραση «δεν κάνω ούτε με τα έντερά μου». Πολύ συχνό φαινόμενο για τους πάσχοντες είναι οι αντανακλαστικοί πόνοι στην οσφυϊκή μοίρα: πονάει η μέση, αλλά πάσχει η κοιλιά.

Ξετυλίγοντας, λοιπόν, τον μίτο από την ανατομία της επίμαχης περιοχής, θα εμπλουτίσουμε την γνώση μας και την αντίληψή μας μέσω της ψηλάφησης των κοιλιακών οργάνων για την ευαίσθητη περιοχή της κοιλιάς. Θα μάθουμε από το πώς ερχόμαστε σε επαφή με την περιοχή μέχρι το πώς εισχωρούμε στα «βαθιά νερά της», ώστε εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές να επιτύχουμε την απολυτή χαλάρωση του δέκτη, οπότε και περισσότερες πιθανότητες απελευθέρωσης από χρόνιες η εφήμερες εντάσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε λάτρεις της μάλαξης με κάποια μικρή εμπειρία˙ σε κοινούς θνητούς που πονάνε πού και πού˙ σε οποιονδήποτε επιθυμεί να περάσει ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο γεμάτο θεωρητική γνώση και βιωματική εμπειρία.

Ο στροβιλισμός είναι χορός και διαλογισμός σε κίνηση. Η πιο γνωστή αναφορά μας σε αυτόν είναι οι στροβιλιζόμενοι Δερβίσηδες. Η πρακτική του στροβιλισμού μπορεί να προσφέρει πολλά και διάφορα οφέλη, μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με διάφορα μέρη του εαυτού μας – είτε κοντά στην επίγνωσή μας είτε πιο μακριά από αυτήν. Μέσα από αυτό βρίσκουμε δύναμη, χαρά, χαλάρωση, συγκινούμαστε και βιώνουμε μια αίσθηση απελευθέρωσης – ακόμα και την πιθανότητα της εκστατικής εμπειρίας.

 

Σε αυτά τα εργαστήρια, θα έχουμε την ευκαιρία να εισαγάγουμε τους αρχάριους στον στροβιλισμό, να ανακεφαλαιώσουμε πολλά από τα βασικά θέματα τεχνικής που έχουν ήδη αναφερθεί, αλλά και να εμβαθύνουμε και να καλύψουμε περισσότερα. Τα εργαστήρια Στροβιλισμού είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει και δεν απαιτείται ιδιαίτερο υπόβαθρο ή γνώση του αντικειμένου, καθώς ακολουθούμε τη δυναμική της ομάδας και τις ειδικές ανάγκες που παρουσιάζονται κάθε φορά. Ο καθένας από εμάς βρίσκει τον τρόπο του να στροβιλίζεται ανάλογα με το σώμα του και την ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση.

Στη Yin yoga κρατάμε τις πόζες για χρόνο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Ως αποτέλεσμα, η Yin είναι από τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές όσον αφορά την ελαστικότητα/πλαστικότητα του σώματος και την υγεία των αρθρώσεων. Ταυτόχρονα, η πρακτική μετατρέπεται σε ένα δυνατό και διαλογιστικό ταξίδι.

 

Πώς σχετίζεται η Yin με τη «ενέργεια»; Πώς μπορεί την ενδυναμώσει, να τη κάνει πιο διακριτή; Πώς μπορεί να μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με την αληθινή μας φύση, ή αλλιώς «our original medicine»; Πώς μαθαίνουμε να ακούμε τις ιστορίες, τις δικές μας αλλά και της «φύσης»; Τι να κάνουμε με τις ιστορίες που δεν χρειαζόμαστε άλλο;

 

Σε αυτή την εκπαίδευση:
Θα βιώσουμε και θα μοιραστούμε εμπειρίες και απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, και ταυτόχρονα θα βιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο η πρακτική Yin, με τις αρχαίες γιόγκικες ρίζες της, μπορεί να επηρεάσει το φυσικό, ενεργειακό και συναισθηματικό μας σώμα.

Θα διερευνήσουμε τρόπους για να καθοδηγήσουμε μια πρακτική Yin/ τάξη, να ενσωματώσουμε τις στάσεις και τη φιλοσοφία της Yin σε οποιαδήποτε άλλη πρακτική, να είμαστε σε θέση να κρατήσουμε χώρο για μια «τελετή» Yin yoga.

Θα μάθουμε για τη Fascia / Συνδετικό Ιστό, καθώς και την Ανατομία & Yin yoga:  Κίνηση σώματος, μηχανισμός και περιορισμοί, ανατομία και κατανόηση του φυσικού μας μοτίβου (li).

Θα γνωρίσουμε τους Μεσημβρινούς, τη Θεωρία των Πέντε στοιχείων και θα δούμε την εφαρμογή της σε μια πρακτική Yin yoga.

Θα μοιραστούμε πολλές πρακτικές και βιωματικές ασκήσεις. Πρακτικές αυτο-ανάπτυξης: Yin & Spiritual Medicine, εμπνευσμένες από την ψυχολογία, τη συμβουλευτική, το Chi Qong, το mindfulness και τη βουδιστική φιλοσοφία, τον σαμανισμό, την τελετουργία, το τραγούδι και τον χορό, προκειμένου να διευρύνουμε την εμπειρία μας ως άνθρωποι, δάσκαλοι γιόγκα (όσοι έχουμε και αυτό το ρόλο) και να προσεγγίσουμε τη «φύση» μας και τη Ζωή με ανοιχτή και καθαρή καρδιά.

Θα εξερευνήσουμε πως η ποιότητα της ενσυναίσθησης μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους ανθρώπους.

Θα «πάρουμε χώρο» να βιώσουμε μια ουσιαστική προσωπική μεταμόρφωση καθώς μαθαίνουμε να ενσωματώνουμε την ουσία της τελετουργίας στη ζωή μας.

Σε κάποιες παραδόσεις Ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής, το Φθινόπωρο είναι η περίοδος που μας φέρνει πιο κοντά στο αρχέτυπο του δασκάλου. Ο δάσκαλος έχει σοφία, διδάσκει εμπιστοσύνη και δεν έχει προσδοκίες από το αποτέλεσμα της διδασκαλίας του. Δάσκαλος μπορεί να είναι ένα γεγονός, η φύση ή ένας άνθρωπος. Μας καθοδηγεί στο να αποκτήσουμε μια καινούργια εμπειρία, αλλά δεν προσπαθεί να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο θα την βιώσουμε.

Όλες οι κοινωνίες έχουν τα δικά τους τελετουργικά – Rituals. Συμβαίνουν για να σηματοδοτήσουν και να τιμήσουν την αρχή μιας καινούργιας εμπειρίας που θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας. Το πιο σημαντικό κομμάτι ενός τελετουργικού είναι η σύνδεση με τα στοιχεία της φύσης και η πρόθεση. Η πρόθεση θα κατευθύνει την καινούργια εμπειρία εκεί που στ’ αλήθεια επιθυμούμε.

Τι σχέση έχει το Φθινόπωρο με το αρχέτυπο του Δασκάλου; Πώς μπορεί η φύση να μας φέρει σε επαφή με την αληθινή μας Φύση και να γίνει ο δάσκαλος μας; Τι σχέση έχουν τα τελετουργικά με το αρχέτυπο του δασκάλου και το Φθινόπωρο; Μαζί θα απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, θα μοιραστούμε την εμπειρία ενός όμορφου τελετουργικού και θα κλείσουμε με ένα μάθημα Yin yoga με ζωντανή μουσική.

Τι κοινό έχει ο Κλιμτ, ο Μικελάντζελο και η Αμπράμοβιτς, εκτός από το ότι έχουν όλοι “μ” στο όνομά τους; Ήρθε η ώρα να μάθεις – και κυρίως να νιώσεις! Παρασκευή βράδυ στο Spiti Yoga με τσάι και κους κους θα μελετάμε πυρετωδώς.

Σε ένα διαφορετικό σεμινάριο ιστορίας τέχνης, εμπνευσμένο από την Λίνα Τσιώλη, η εικόνα απελευθερώνεται από τα δεσμά της. Έρχεται να θυμίσει ή και να δημιουργήσει συναισθήματα, να επικοινωνήσει κοινωνικοπολιτικά το παρελθόν με το παρόν, να εμπνεύσει το μέλλον. Κυριότερα να υποδαυλίσει το θυμικό και να ξεπεράσει θεωρίες, ημερομηνίες και κινήματα. Μέσα από συζήτηση, χωρίς ύπαρξη αυθεντίας και αναφορές σε πολλούς -ισμούς, θα διαφωνήσουμε για να συμφωνήσουμε στο ότι η ομορφιά υπάρχει και ίσως να μην είναι ίδια για όλους, αλλά και να μην χρειάζεται να είναι. Θα γίνει αντιληπτή με τις πέντε αισθήσεις, θα εξεταστεί μέσα από αυτό το πρίσμα, το αθώο, σαν παιδικό παιχνίδι.

* Ενότητα 1. Αφή
* Ενότητα 2. Ακοή
* Ενότητα 3. Γεύση
* Ενότητα 4. Όραση
* Ενότητα 5. Όσφρηση

Μια σειρά σεμιναρίων μέσα από τα οποία γνωρίζουμε, όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, τις επιδράσεις που προσδίδουν οι μούντρες στο υλικό, το νοητικό και το ενεργειακό μας σώμα. Το κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή από μούντρες, θέσεις (asanas) Hatha Yoga, ασκήσεις αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό, τα οποία συνθέτουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εκάστοτε θεματική. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως οι θεματικές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και το κάθε μάθημα δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου.

 

Οι μούντρες είναι ένας συνδυασμός σωματικών θέσεων δοσμένων με ευφυία, οι οποίες μπορούν να μεταβάλλουν τη διάθεση, την κατάσταση και την αντίληψη καθώς ταυτόχρονα εμβαθύνουν την επίγνωση και τη συγκέντρωση. Παρόλο που οι μούντρες των χεριών (hasta) είναι οι πιο διαδεδομένες στη γιόγκα, υπάρχουν και μούντρες σώματος (kaya) και συνείδησης (citta). Κάθε τύπος θεωρείται ότι έχει συγκεκριμένη επίδραση στο σώμα και το νου, ενισχύοντας τα ψυχικά και ενεργειακά κέντρα, ενώ η ταυτόχρονη εξάσκηση τους σε οποιαδήποτε asana ενισχύει την επίδραση και τις ιδιότητες της θέσης.

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

 

* Το σεμινάριο Μούντρες, οι Μετασχηματιστές της Ενέργειας αποτελείται από έξι μεμονωμένες τρίωρες συναντήσεις. “Οι Μούντρες στην πρακτική της Γιόγκα”, “Οι Μούντρες και η ενίσχυση της αφοβίας”, “Μούντρες και Αυτοΐαση”, Μούντρες και το Στοιχείο του νερού”, Μούντρες και το Μονοπάτι της εσωτερικής συμφιλίωσης”, Μούντρες – Δημιουργώντας το μέλλον”.

Το μάθημα θα ξεκινήσει με ασκήσεις ενεργοποίησης και θα ακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα με ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας χρησιμοποιώντας την αιώρα.

Στο κύριο μέρος του μαθήματος θα πειραματιστούμε με ακροβατικές θέσεις και  συνδυασμούς, δομώντας έτσι μια εναέρια χορογραφία την οποία θα χορέψουμε ο καθένας στον δικό του ρυθμό και στυλ!

Τέλος, θα ολοκληρώσουμε με αποθεραπεία, επαναφέροντας το σώμα σε ισορροπία και ηρεμία για να το ετοιμάσουμε για βαθιά χαλάρωση.

 

Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα ασκούμενων Aerial Yoga καθώς θα δίνονται παραλλαγές.

Σε αυτό το τρίωρο σεμινάριο αναλύουμε τις βασικές αρχές και την τεχνική του κατακόρυφου έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σταθερή βάση, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να οδηγηθούν σε handstand και σε διάφορες παραλλαγές του με ασφάλεια και επίγνωση.

 

Θα διδαχθούν:

  • Vinyasa Yoga για προετοιμασία του σώματος
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης/ενεργοποίησης συγκεκριμένων μυικών ομάδων σε ζευγάρια & ατομικά
  • Τεχνικές ευθυγράμμισης και ισορροπίας
  • Διαφορετικές παραλλαγές και είσοδοι στο κατακόρυφο
  • Τεχνικές spotting
  • Thai massage για χαλάρωση και αποσυμπίεση

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ασκούμενους σε Yoga, Pilates, ακροβατικά, χορό και σε όλους όσοι αγαπούν να βρίσκονται ανάποδα, στηριζόμενοι στα χέρια τους!

Το συγκεκριμένο διήμερο σεμινάριο είναι το τελευταίο μιας σειράς σεμιναρίων στροβιλισμού που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο στο Spiti Yoga.

 

Αυτή τη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουμε, να μιλήσουμε για όλα όσα συναντούμε στον στροβιλισμό αλλά και να εμβαθύνουμε στην πρακτική μας.

Πώς μπορώ να βελτιώσω την πρακτική μου στη γιόγκα χρησιμοποιώντας έναν παιχνιδιάρικο και ασφαλή τρόπο για να κατανοήσω και να νιώσω τα όριά μου και το τι σημαίνει κινούμαι άνετα και χωρίς τραυματισμούς; Ποια εργαλεία μπορούν να μου δώσουν βιωματικά καλύτερη κατανόηση της ενέργειας, της προσπάθειας και της χρήσης του σώματός μου και του ίδιου του εαυτού μου ώστε να ασκούμαι με ασφάλεια, με χαρά και πληρότητας; Για να βελτιώνω διαρκώς την κίνηση και τη λειτουργικότητά μου;

 

Ένα σεμινάριο με υλικό από τη Μέθοδο Feldenkrais που «ταιριάζει» με την πρακτική της γιόγκα μας βοηθά να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη άνεση στις asanas. Μέσω του σεμιναρίου θέτουμε ερωτήματα και προκλήσεις και καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα παιχνίδι σχετικό με την αντίληψη του σώματός μας. Παρατηρώντας και εξερευνώντας βασικές κινήσεις στροφικότητας και έκτασης του κορμού, μαθαίνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία, εύρος και ευχαρίστηση, να χρησιμοποιούμε καλύτερα την αναπνοή μας και να βελτιώσουμε σημαντικά την απόδοσή μας.

 

Η Μέθοδος Feldenkrais, πολύ συμβατή με την πρακτική της γιόγκα σε κάποια επίπεδα και αρκετά διαφορετική σε άλλα, μπορεί να ανοίξει λίγο έως πολύ τους ορίζοντες σχετικά με την άσκηση και την επίγνωση. Πρόκειται για ένα εργαλείο και όχι μια ανταγωνιστική πρακτική, είναι συμπληρωματική και ανοιχτή, αλλά απόλυτα δομημένη.

Το αγαπήσατε και μας ρωτάτε για τα επόμενα: Μάθημα Βελονάκι! Πλέκουμε μια τσάντα-δίχτυ γαλλικού τύπου που σηκώνει βάρη, αγαπάει το περιβάλλον και χωράει παντού. Για να τελειώνεις με εκείνη την άβολη στιγμή στο ταμείο που σε ρωτάνε αν θα χρεωθείς νάιλον σακούλα. Το μόνο ερώτημα είναι: χρωματιστή ή λευκή κλασσική;

Το εργαστήρι αυτό είναι μία συνάντηση του θεάτρου με την ποίηση και τον διαλογισμό, ένα ταξίδι στο παιχνίδι, την έκφραση και την αλήθεια μας. Το σωματικό θέατρο είναι μία τέχνη του «εδώ και τώρα».

 

Μαζί θα εξερευνήσουμε τα επίπεδα σωματικής έντασης, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης όπως κατοικούν μέσα στο σώμα μας, τα αισθήματά μας και τους τρόπους με τους οποίους μετασχηματίζουν το σώμα. Θα συναντήσουμε τη φυσική, μοναδική δημιουργικότητά μας και θα συνδεθούμε με τους άλλους μέσα από την έκφραση και τη χαρά. Η ύλη συναντά την ποιητική της διάσταση και γίνεται νέα εμπειρία.

Σε αυτό το σεμινάριο στροβιλισμού εστιάζουμε τόσο στην προετοιμασία για το στροβιλισμό σωματικά και διαλογιστικά όσο και σε ζητήματα τεχνικής. Θα καλύψουμε όλη τη διαδρομή του στροβιλισμού από το πρώτο βήμα της περιστροφής μέχρι τη στιγμή της έκστασης.

 

Όπως πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που δεν έχει ξαναστροβιλιστεί να συμμετάσχει.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Thai yoga massage 60 ωρών, χωρισμένο σε τέσσερα Σαββατοκύριακα.

 

Στα δυο πρώτα (30 ώρες) δεν απαιτείται καμία γνώση σχετική με Thai ή κάποιου άλλου είδους μασάζ. Διδάσκονται βασικές τεχνικές μάλαξης για την ευεξία του σώματος, την αντιμετώπιση του άγχους και την εξισορρόπηση της ζωτικής ενέργειας. Επιπλέον γίνεται εισαγωγή σε thai oil massage, σε osteo-thai massage, καθώς και στις ενεργειακές γραμμές του σώματος.

Στα δυο επόμενα σαββατοκύριακα (30 ώρες) μπαίνουμε σε πιο εξελιγμένες τεχνικές thai massage, σε πιο βαθιές θέσεις και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική του. Για την παρακολούθηση του δεύτερου αυτού μέρους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη παρακολούθηση του πρώτου μέρους.

 

Το εκπαιδευτικό αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν επαφή με συστήματα σωματικής και πνευματικής εκγύμνασης (όπως είναι η Yoga), αλλά και σε όποιον αναζητά την αυτονομία γύρω από ζητήματα υγείας και ευεξίας. Αποσκοπεί στη διεύρυνση των γενικών μας γνώσεων γύρω από εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων υγείας που μας απασχολούν καθημερινά. Είναι ιδανικό για να αποκτήσει κανείς μια πρώτη επαφή με αυτό το είδος θεραπείας.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δυο πλήρως ενημερωμένα και λεπτομερή manuals.

Για τις 30 πρώτες ώρες, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Μετά από παρακολούθηση και των 60 ωρών θα δοθεί η Πιστοποίηση ITM Level 1. 

Στροβιλιστική ολονυχτία το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου μέχρι το ξημέρωμα της 26ης. Ξεκινάμε την Παρασκευή στις 23.00 και ολοκληρώνουμε το πρωί του Σαββάτου.

 

Σ’ αυτή τη συνάντηση στροβιλισμού θα εξερευνήσουμε τι συμβαίνει στο νου, το σώμα και το πνεύμα μας όταν προκαλούμε τα όρια του ύπνου, αλλά και το τι συμβαίνει όταν πλησιάζουν τα όρια της τρέχουσας και της ονειρικής συνείδησης.

 

Όπως πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που δεν έχει ξαναστροβιλιστεί να συμμετάσχει. Όποιος θέλει μπορεί να έχει μαζί υπνόσακο για ξεκούραση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με πρωινό στροβιλισμό.

Τα αιθέρια έλαια στην ζωή μας – από την ομορφιά μέχρι την κουζίνα μας!

 

Μια εισαγωγή στην τέχνη της αρωματοθεραπείας με πρακτικές συμβουλές και συνταγές για την ένταξη των αιθέριων ελαίων στην καθημερινότητά μας, με σκοπό να την καλυτερεύσουν και, φυσικά, να την αρωματίσουν.

 

Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει παρασκευή κρέμας και/ή ελαίου μασάζ κατάλληλο για τον καθένα ξεχωριστά.

 

Τα υλικά παρέχονται από το Spiti. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσης, καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Τρίωρο σεμινάριο για βελονάκι «granny squares»: θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο, θα φορέσουμε το αποτέλεσμα – ό,τι πρέπει για το κρύο!

 

Η Μαριάννα και η Μαίρη σε ένα τρίωρο σεμινάριο μας μαθαίνουν, αναπτύσσοντας ένα συγκεκριμένο (Runway!) project, πώς με αυτή την κλασσική τεχνική πλεξίματος μπορούμε να φτιάξουμε μοντέρνα αξεσουάρ με boho ή country chic διάθεση για εμάς και το χώρο μας. Το project μας, αφού μάθουμε τον τρόπο πλεξίματος των grannies, θα είναι ένα μπολερό-ζακέτα.

 

Μερικές ημέρες πριν από το σεμινάριο, σας στέλνουμε το πατρόν και τα -λίγα- υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσης, καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Έρχονται Χριστούγεννα και συναντιόμαστε για να πλέξουμε με βελονάκι (crochet) στολίδια για το δέντρο μας. Δεν ξέρεις πλέξιμο; Ακόμη καλύτερα! Το πλέξιμο γίνεται παιχνίδι και για τις ακαμάτρες: δημιουργούμε γιρλάντες, μικρά στεφάνια και candy canes με νήματα και βελονάκι.

 

* Για τη συμμετοχή στο μάθημα δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση. Τα υλικά παρέχονται από εμάς.

Το Spiti με χαρά φιλοξενεί το International Capoeira Meeting, με καλεσμένους δασκάλους τους Master José António (Brazil), Master Casquinha (Cyprus), Teacher Manchinha (Russia), Teacher Bambú (Italy).

 

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο Capoeira, χορό και θετική ενέργεια με δασκάλους από διάφορα μέρη του κόσμου. Η Capoeira είναι μια μορφή έκφρασης που εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης, μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και έκφρασης.

 

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση Capoeira.

Σεμινάριο Aerial yoga σε ζευγάρια, καθοδηγούμενο από τον Γιώργο Ανδρουλάκη και την Ευαγγελία Μόσιου. Ελάτε να πετάξετε μαζί μας, να πειραματιστείτε και να πάρετε ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε την κούνια για να παίξετε σε ζευγάρια!

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές Aerial Yoga με κάποια εμπειρία στις βασικές θέσεις, σε δασκάλους Aerial Yoga που θέλουν να εμπνευστούν και να εισάγουν το partnering στα μαθήματα τους, αλλά και σε όσους αρέσει να είναι ανάποδα με παρέα!

 

Πρόγραμμα:
– Partner warm-up
– Partner acrobatics & aerial dance
– Stretching and Thai massage

 

* Δεν χρειάζεται να φέρετε κάποιον μαζί σας, τα ζευγάρια δημιουργούνται εδώ!

Ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στο Thai massage. Βασικές τεχνικές μάλαξης για την ευεξία του σώματος, την αντιμετώπιση του άγχους και την εξισορρόπηση της ζωτικής ενέργειας.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αυτομόρφωση γύρω από εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της υγείας στη καθημερινότητα. Η δομή και ο χαρακτήρας του σεμιναρίου είναι ένας δρόμος προς την επικοινωνία που χάνεται μεταξύ των ανθρώπων στα αστικά κέντρα λόγω του τρόπου ζωής και η επαφή με την αρχαιότερη μέθοδο φροντίδας, που είναι το μασάζ. Όλοι έχουμε μέσα μας θεμελιακούς δεσμούς με την έκφραση συναισθημάτων μέσω της αφής. Αυτή είναι μία προσπάθεια να το αναβιώσουμε.

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, άτομα που έχουν επαφή με συστήματα σωματικής και πνευματικής εκγύμνασης (όπως είναι η Yoga), αλλά και σε όποιον αναζητά την αυτονομία γύρω από ζητήματα υγείας και ευεξίας. Αποσκοπεί στη διεύρυνση των γενικών μας γνώσεων γύρω από εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης ζητημάτων υγείας που μας απασχολούν καθημερινά. Είναι ιδανικό για να αποκτήσει κανείς μια πρώτη επαφή με αυτό το είδος θεραπείας. Ωστόσο, για να θέσει κάποιος επαγγελματικές βάσεις χρειάζεται αφοσίωση στην πρακτική αυτή και συνεχή ενασχόληση μαζί της.

Το θεραπευτικό κομμάτι της Acro Yoga, γνωστό και ως Lunar, επικεντρώνεται στις θεραπευτικές, χαλαρωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες της Yoga, του ταϊλανδέζικου μασάζ και του θεραπευτικού πετάγματος (therapeutic flying). Η σειρά Lunar Asana διδάσκει βασικές μηχανικές του σώματος, επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της αγάπης και φροντίδας για τον εαυτό μας και μας προετοιμάζει για την πρακτική του ταϊλανδέζικου μασάζ. Οι τεχνικές της διδάσκονται στο πάτωμα και στη συνέχεια εφαρμόζονται στον αέρα (θεραπευτικό πέταγμα), χρησιμοποιώντας το στοιχείο της βαρύτητας για ενίσχυση της θεραπευτικής ροής της prana (ζωτική δύναμη).

 

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, θα ξυπνήσουμε και ενεργοποιήσουμε το σώμα με την πρακτική της Lunar asana και στη συνέχεια θα δουλέψουμε σε ομάδες των τριών για ασφάλεια και υποστήριξη, ενώ όλοι θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως βάση και ως flyer, να θεραπευτούν και να θεραπεύσουν.
Στο δεύτερο μέρος, θα δημιουργηθούν ζευγάρια και, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ, θα προσφέρει ο ένας στον άλλο θεραπεία.

Το σεμινάριο είναι μια σύντομη εισαγωγή στην εφαρμογή της βασικής θεωρίας της κινέζικης ιατρικής, στον τρόπο που τρώμε ανάλογα με την εποχή και την κατάσταση της υγείας μας. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία αυτή όλα τα πράγματα γύρω μας μπορούμε να τα καταναλώσουμε και να θεωρηθούν βότανα, και άρα να μας βλάψουν ή να μας ωφελήσουν.

 

Θα μιλήσουμε για το πώς το φαγητό επηρεάζει την σχέση μας με το περιβάλλον και θα δοκιμάσουμε δυο απλές συνταγές για να ζεσταθούμε όσοι κρυώνουμε. Κατανοώντας τις διαφορετικές ανάγκες του σώματος αυτή την εποχή σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του φαγητού μας από τη σκοπιά της κινέζικης ιατρικής, μπορούμε να ανακαλύψουμε έναν καινούριο τρόπο να βλέπουμε το φαγητό και να βοηθήσουμε το σώμα μας να δουλέψει καλύτερα με λιγότερες ενοχλήσεις!

Πέντε ημέρες γεμάτες Lunar yoga, θεραπευτικό πέταγμα, Thai massage και μπόλικη αγάπη, στην Αθήνα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων!

 

Το θεραπευτικό κομμάτι της Acro Yoga, γνωστό και ως Lunar, επικεντρώνεται στις θεραπευτικές, χαλαρωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες του ταϊλανδέζικου μασάζ και του θεραπευτικού πετάγματος (therapeutic flying). Η σειρά Lunar Asana διδάσκει βασικές μηχανικές του σώματος, επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της αγάπης και φροντίδας για τον εαυτό μας και μας προετοιμάζει για την πρακτική του ταϊλανδέζικου μασάζ. Οι τεχνικές της διδάσκονται στο πάτωμα και στη συνέχεια εφαρμόζονται στον αέρα (θεραπευτικό πέταγμα), χρησιμοποιώντας το στοιχείο της βαρύτητας για ενίσχυση της θεραπευτικής ροής της prana (ζωτική δύναμη). Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα δουλεύουμε συχνά σε ομάδες των τριών για ασφάλεια και υποστήριξη, ενώ όλοι θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως βάση και ως flyer, να θεραπευτούν και να θεραπεύσουν.

 

Το Immersion προσφέρει πολύτιμα εργαλεία για δασκάλους yoga, αλλά και θεραπευτές που χρησιμοποιούν το μασάζ και τις ενεργειακές θεραπείες, οι οποίοι επιθυμούν να προσθέσουν μια νέα διάσταση θεραπευτικού αγγίγματος για τους μαθητές ή τους πελάτες τους.

 

ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
– Σειρά lunar asana
– Ταϊλανδέζικο μασάζ σε ύπτια, εμπρόσθια, πλάγια και καθιστή θέση
– Forward, Backward & High flying whale
– Σειρά θεραπευτικού πετάγματος

 

Το συγκεκριμένο training καλύπτει ένα από προαπαιτούμενα για το training δασκάλων AcroYoga.

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την πνευματική τους αναζήτηση επειδή αισθάνονται πόνο. Και ο πόνος, τις περισσότερες φορές, βρίσκεται σε δυο βασικές περιοχές: τη λεκάνη και τις ωμοπλάτες.

 

Το Ταϊλανδικό μασάζ και η γιόγκα μοιράζονται πολύ περισσότερα από τη γενέτειρά τους στη Βορειοανατολική Ινδία. Και τα δύο προσεγγίζουν το σώμα με στόχο να αποδεσμεύσουν την ένταση. Έπειτα, και με τη βοήθεια της αναπνοής, το μυαλό μπορεί να μειώσει ταχύτητα παρέχοντας χαλάρωση και ηρεμία. Τέλος, υπάρχει μια αίσθηση βαθιάς γαλήνης και σαφήνειας που μας επιτρέπει να ανοίγουμε το παράθυρο στα πνευματικά μας μονοπάτια.

 

Με αναλυτική επεξήγηση ανατομίας και φυσιολογίας, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις ανάγκες του σώματος και την τάση του για προσαρμογή. Προσφέροντας ένα ζεστό, ακριβές και παρόν άγγιγμα, μπορούμε να  καθοδηγήσουμε τον ασθενή μας προς την αυτοΐαση.

 

Σε ποιον απευθύνεται:

Σε λάτρεις του thai massage, δασκάλους και μαθητές Yoga, θεραπευτές, κοινούς θνητούς που πονάνε πού και πού ή και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να περάσει ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο γεμάτο θεωρητική γνώση και βιωματική εμπειρία.

Το διήμερο training Aerial Yoga προχωρημένου επιπέδου απευθύνεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους δασκάλους Aerial Yoga. Το training είναι μέρος της δια βίου εκπαίδευσης σύμφωνα με τη Yoga Alliance International (YAI).
Κατανοώντας τα «Γιατί» και τα «Πώς», οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε πιο βαθιά νερά της Aerial Yoga και των εναέριων ακροβατικών. Κατά τη διάρκεια αυτών των δυο εντατικών ημερών, λαμβάνουν τα εργαλεία για να σχεδιάζουν, να παρουσιάζουν και να καθοδηγούν ασφαλείς τάξεις aerial yoga μέσου και προχωρημένου επιπέδου.

 

ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
• Μεθοδολογία διδασκαλίας
• Πώς στήνω μια σειρά εναέριας asana
• Δημιουργικοί εναέριοι Χαιρετισμοί στον Ήλιο
• Πώς διδάσκω τμηματικά προχωρημένες θέσεις και ακροβατικές σειρές
• Εναέριες ακροβατικές σειρές, flips και spins
• Οι τεχνικές του καλού spotter
•  Καθοδήγηση και ενθάρρυνση κριτικής μέσα στην τάξη

 

Εκτός από την πιστοποίηση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν και videos με τις σειρές και τα ακροβατικά που θα διδαχθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

 

* Το AeriaLife Level Up training αφορά αποκλειστικά πιστοποιημένους δασκάλους Aerial yoga.

 

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι ένα εντατικό πρόγραμμα με υψηλή μεταμορφωτική δύναμη. Είναι η αφύπνιση του εσωτερικού σαμάνου μέσα μας, είναι το μονοπάτι των Ίνκα προς τη φώτιση, είναι ένας τρόπος ζωής που μας διδάσκει να ζούμε ως ήρωες.

 

Συμβολίζει το ατομικό ταξίδι που πρέπει να κάνει ο καθένας μας για να βρει τον αυθεντικό εαυτό του και για να βρει ποιος πραγματικά είναι πέραν του ονόματος του, του παρελθόντος του, των σκέψεων και των συναισθημάτων του.

 

Είναι ο δρόμος που μας οδηγεί στις απαντήσεις των μεγάλων ερωτημάτων της ζωής. Είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι προσωπικής θεραπείας όπου τα θεραπευμένα μας μέρη γίνονται τα κομμάτια της προσωπικής μας δύναμης. Είναι μια ιερή ψυχολογία, ένα μυθικό ταξίδι ψυχής που μας επιτρέπει να μπούμε σε μια πιο ανοιχτή συνειδητότητα.

 

Στην παρουσίαση αυτή αναλύεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Θεραπευτικού Τροχού, γίνεται ένας σαμάνικος διαλογισμός καθώς και βιωματικές ενεργειακές ασκήσεις. Η παρουσίαση είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

 

Πώς είναι να βιώνουμε τη yoga έξω από το στρωματάκι μας;

 

Το Living Your Yoga workshop series είναι ένας κύκλος σεμιναρίων διαλογισμού και φιλοσοφίας που πραγματοποιείται σε 10 δίωρες συναντήσεις.

 

Στο πρώτο μέρος εξερευνούμε βασικές έννοιες από τα φιλοσοφικά κείμενα της Yoga και των διδασκαλιών του Βούδα, ανακαλύπτοντας πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία της yoga σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Στο δεύτερο μέρος ασκούμαστε σε περιπατητικό διαλογισμό (walking meditation) και σε καθιστό διαλογισμό (mindfulness meditation) εξερευνώντας την τεχνική που οδηγεί στην ηρεμία του σώματος, του νου και του πνεύματος, στην εμβάθυνση της προσωπικότητάς μας και την εσωτερική γαλήνη.

Βρισκόμαστε σε κίνηση όλη την ώρα, κάθε στιγμή, ασταμάτητα. Η αναπνοή, η κυκλοφορία του αίματος, οι κόρες των ματιών. Ακούγοντας διαλογισμό, στο νου έρχεται η συνηθισμένη ακίνητη και πειθαρχημένη στάση.

 

Το σεμινάριο με τον Mateusz Iwulski -δάσκαλο γιόγκα και somatics, χορευτή butoh- είναι μια εισαγωγή σε διαλογισμό άλλου τύπου. Θα δούμε πώς, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές της Yoga και του Ιαπωνικού χορού Butoh, μπορούμε να αφεθούμε στην κίνηση που ήδη υπάρχει μέσα μας, να διαλογιζόμαστε μέσα από τη Yoga, μέσα από το χορό ή μέσα από μια βαθιά χαλάρωση.

Ένα τρίωρο workshop πάνω στα οφέλη της Restorative Yoga, τις θέσεις και τη χρήση βοηθημάτων με σκοπό τη βαθιά χαλάρωση σώματος και πνεύματος. Το workshop απευθύνεται τόσο σε δασκάλους όσο και σε ασκούμενους που θέλουν να μάθουν πώς να ενσωματώσουν την Restorative Yoga στα μαθήματα και την πρακτική τους.

Το Barre à terre είναι μια τεχνική ενδυνάμωσης των κάτω άκρων και της κοιλιακής χώρας που βασίζεται στο ασκησιολόγιο του μπαλέτου. Εκτός από ενδυνάμωση, βοηθάει στην αύξηση της ελαστικότητας, ενεργοποιεί τα άκρα, ξυπνάει μικρότερες μυικές ομάδες συμβάλλοντας στην επίτευξη κινήσεων με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια. Ως αποτέλεσμα κερδίζουμε «έξυπνα πόδια» και ένα δυνατό κέντρο. Πρόκειται για ένα μάθημα που προσφέρει την ευχαρίστηση και την ενδυνάμωση του χορού, χωρίς όμως την τεχνική του δυσκολία. Πραγματοποιείται στο πάτωμα συνοδεία, συνήθως, κλασικής μουσικής.

 

Το ανοιχτό μάθημα Barre à terre είναι μια καλή ευκαιρία για γνωριμία με αυτό το είδος γυμναστικής, είναι ελεύθερο συμμετοχής και δεν απαιτεί καμία πρότερη γνώση σχετική με το μπαλέτο ή κάποιο είδος χορού.

Το σεμινάριο αποτελεί μια εισαγωγή στη βασική θεωρία της κινέζικης ιατρικής, το yin και το yang και τη θεωρία των πέντε στοιχείων όπως εφαρμόζονται στην διατροφή και τη βοτανοθεραπεία. Η εφαρμογή της θεωρίας στη διατροφή και την βοτανοθεραπεία γέννησε την θεωρητική βάση του βελονισμού και αποτελεί το πιο χρήσιμο ίσως εργαλείο για την οικοδόμηση ενός δυνατού και υγιούς σώματος.

 

Θα συζητηθούν η φύση και η ποιότητα των γεύσεων καθώς και το πώς επηρεάζουν τη λειτουργία του σώματος, από τα επίπεδα ενέργειας μέχρι τη διάθεσή μας. Γνωρίζοντας τη φύση και την επίδραση των τροφών και των βοτάνων στο σώμα μπορούμε με διατροφικές αλλαγές να ανακουφιστούμε από καθημερινές ενοχλήσεις, όπως οι καούρες, η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα, μέχρι και χρόνια προβλήματα υγείας.

Ένα τρίωρο σεμινάριο acroyoga με τους Γιάννη Καρβέλη και Γιώργο Ανδρουλάκη. Το σεμινάριο περιλαμβάνει solar asana warm up, inversion/ handstand training, partner acrobatics calibrations, Christmas funky washing machine, leg love/Thai massage.

 

Ταυτόχρονα, ψήνουμε μελομακάρονα, τσιμπολογάμε γλυκά και αλμυρά, ακούμε χριστουγεννιάτικες μουσικές. Dress code αυστηρά εορταστικό! Στο τέλος της βραδιάς κλείνουμε με μουσική Kirtan με τη Μαρίνα Satti.

Πώς είναι να βιώνουμε τη yoga έξω από το στρωματάκι μας;

 

Αυτός ο κύκλος 3 σεμιναρίων εξερευνά βασικά φιλοσοφικά κείμενα της Yoga και ιδιαίτερα το Yoga Sutra του Patanjali, και μας βοηθά να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία της Yoga σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Στο πρώτο μέρος εστιάζουμε στη σχέση με τον εαυτό μας, στο δεύτερο στο πώς βιώνουμε τη Yoga στις σχέσεις μας, και τέλος, στο τρίτο δίνεται βάση στη σχέση μας με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Το σεμινάριο κλείνει με άσκηση σε περιπατητικό διαλογισμό (walking meditation) και στη συνέχεια σε καθιστό διαλογισμό (mindfulness meditation) εξερευνώντας την τεχνική που οδηγεί στην ηρεμία του σώματος, του νου και του πνεύματος, στην εμβάθυνση της προσωπικότητάς μας και την εσωτερική γαλήνη.

Μάθετε πώς να καθοδηγείτε ασφαλή και αποτελεσματικά μαθήματα Yoga εγκύων, βοηθώντας τις να ανακαλύψουν τη δύναμη και την ευλυγισία τους, τις οποίες θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Το κομμάτι της Μεταγεννητικής Yoga θα σας διδάξει πώς να στήνετε ένα μάθημα λαμβάνοντας υπόψη τη διαδικασία από την οποία πέρασε το γυναικείο σώμα και πώς να το βοηθήσετε να χτίσει ξανά τη δύναμή του σταδιακά και προσεκτικά. Το κομμάτι της Yoga Μαμάς & Μωρού συνδυάζει τη Μεταγεννητική Yoga για νέες μαμάδες και έναν συνδυασμό Yoga για μωρά και Βρεφικού μασάζ.

 

Μάθετε πώς να στήνετε απολαυστικά, δημιουργικά μαθήματα για ένα διαφορετικό κοινό σε αυτή την υπέροχη περίοδο στη ζωή μιας μητέρας και του μωρού της.

 

* Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε δασκάλους Yoga με πιστοποίηση 200 ωρών.

Το Qigong είναι η αρχαία κινέζικη πρακτική της καλλιέργειας της ενέργειας και της βελτίωσης της ενεργειακής ισορροπίας του ανθρώπινου σώματος. Με στόχο την μακροζωία και την άριστη υγεία, και μετά από περίπου 4000 χρόνια μελέτης του πώς αυτό γίνεται, κληροδοτούνται στην ανθρωπότητα απλά αλλά ισχυρά πρακτικά εργαλεία, βασισμένα στη λογική και την εμπειρία εκατοντάδων γενεών που απλώς προσπαθούσαν να ζουν καλύτερα και περισσότερο.

 

Σε αυτό το σεμινάριο διαλύουμε τους μύθους και τα θολά νερά του μυστικισμού και μαθαίνουμε την απόλυτα λογική βάση της θεωρίας και της πρακτικής του Qigong που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα το σώμα μας, να αναγνωρίσουμε και να πολεμήσουμε το stress, και μέσω απλών ασκήσεων να ρυθμίσουμε καλύτερα την ισορροπία μας, το μεταβολισμό μας και την υγεία μας.

Ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη εμπειρία εναέριας πρακτικής και επιθυμούν να εμβαθύνουν σε πιο απαιτητικές αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικές θέσεις. Δυο ώρες ενδυνάμωσης και εκτόνωσης από την καθημερινότητα στον αέρα!

Ένα εργαστήρι με ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια με βάση τη Yoga για παιδιά και το θεατρικό παιχνίδι, που ψυχαγωγούν όλη την οικογένεια και δίνουν στα παιδιά τις πρώτες σωστές βάσεις στο θέμα της διατροφής. Παίζοντας, μαθαίνουμε ποιες είναι καλές και ποιες λιγότερο καλές διατροφικές επιλογές, ποιες είναι οι ομάδες τροφίμων, γνωρίζουμε τη διατροφική πυραμίδα, το σωστό σχεδιασμό γευμάτων και άλλα πολλά! Ταυτόχρονα, όλη η οικογένεια αποκτά καλύτερη φυσική κατάσταση, επίγνωση του σώματος, ευλυγισία, συντονισμό και αίσθηση ομαδικότητας.

Το θεραπευτικό κομμάτι της Acro Yoga, γνωστό και ως Lunar, επικεντρώνεται στις θεραπευτικές, χαλαρωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες της Yoga, του ταϊλανδέζικου μασάζ και του θεραπευτικού πετάγματος (therapeutic flying). Η σειρά Lunar Asana διδάσκει βασικές μηχανικές του σώματος, επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της αγάπης και φροντίδας για τον εαυτό μας και μας προετοιμάζει για την πρακτική του ταϊλανδέζικου μασάζ. Οι τεχνικές της διδάσκονται στο πάτωμα και στη συνέχεια εφαρμόζονται στον αέρα (θεραπευτικό πέταγμα), χρησιμοποιώντας το στοιχείο της βαρύτητας για ενίσχυση της θεραπευτικής ροής της prana (ζωτική δύναμη).

 

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, ξυπνάμε και ενεργοποιούμε το σώμα με την πρακτική της Lunar asana και στη συνέχεια δουλεύουμε σε ομάδες των τριών για ασφάλεια και υποστήριξη, ενώ όλοι έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως βάση και ως flyer, να θεραπευτούν και να θεραπεύσουν.  Στο δεύτερο μέρος, δημιουργούνται ζευγάρια και, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ, προσφέρει ο ένας στον άλλο θεραπεία.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, εξερευνούμε βασικές κινητικές δυνατότητες των μυών και των αρθρώσεών μας, καθώς και διάφορους τρόπους επαφής και διάδρασης δυο σωμάτων. Δανειζόμενοι στοιχεία από τεχνικές του σύγχρονου χορού, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές και τρόπους αλληλεπίδρασης μέσω τεχνικών πίεσης των μυών (με πέλματα, παλάμες, δάχτυλα, κλπ.) και κίνησης των αρθρώσεων.

 

Στο δεύτερο μέρος, δημιουργούνται ζευγάρια και προσφέρει ο ένας στον άλλο μια ολοκληρωμένη θεραπεία. Αυτή περιλαμβάνει τεχνικές παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ σε διάφορες θέσεις (πρηνής, ύπτια, πλάγια και καθιστή θέση).

* Το Tai Ji Quan (Τάι Τσι Τσουάν) είναι η πλέον διαδεδομένη πολεμική τέχνη παγκοσμίως. Το ίδιο το όνομα Tai Ji Quan αναφέρεται στην αρχαία κινέζικη αντίληψη της αέναης και αρμονικής εναλλαγής δύο αντίθετων και συμπληρωματικών δυνάμεων, του Yin και του Yang, που αποτελούν τη βάση του κόσμου. Η αρχή αυτή είναι κοινή για την κινέζικη φιλοσοφία, την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και το Tai Ji Quan. Παραδοσιακά, η εξάσκησή του αποσκοπούσε στην προετοιμασία για μάχη και αυτοάμυνα, όμως διαπιστώθηκε ότι παρέχει πολλαπλά οφέλη στους ασκούμενους, όπως είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η καταπολέμηση του στρες και η βελτίωση της εσωτερικής σωματικής κυκλοφορίας (αναπνοή, αίμα, λέμφος, σωματική θερμότητα). Ο αργός ρυθμός εξάσκησης, ο οποίος απαιτεί συγκέντρωση στη θέση και τη λειτουργία του σώματος, παρέχει πνευματική ηρεμία και καθαρότητα, ενώ επιδρά ευεργετικά στο νευρομυικό σύστημα και την ισορροπία.

 

** Qigong σημαίνει κυριολεκτικά “ασκήσεις με το qi” και περιλαμβάνει απλές ασκήσεις που συνδυάζουν αναπνοή και σωματικές κινήσεις με σκοπό την καλύτερη ενεργειακή κυκλοφορία στο σώμα. Συνήθως συμπληρώνει το Τάι Τσι ως μια πιο εσωτερική μορφή άσκησης με σκοπό την ανάπτυξη δύναμης και ελέγχου της αναπνοής και την ενίσχυση της ζωτικής ενέργειας.

Τα μαθήματα Family Yoga είναι ένας υπέροχος και διασκεδαστικός τρόπος όπου γονείς και παιδιά κερδίζουν τα φυσικά οφέλη της Yoga, όπως η δύναμη, η ευλυγισία και η ισορροπία, αλλά και τα εσωτερικά οφέλη της αποδοχής, της συνειδητότητας, της επικοινωνίας και της συγκέντρωσης. Η Family Yoga βοηθάει στην βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών, καθώς υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Είναι μια σπάνια ευκαιρία αλληλοπαρατήρησης και μείωσης της ηλικιακής διαφοράς μεταξύ τους. Οι γονείς παρατηρούν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τους μαθαίνουν και πώς συμπεριφέρονται στο ομαδικό περιβάλλον, ενώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τους γονείς τους σε ρόλο μαθητή.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε αρχαρίους – στο lindy hop αλλά και στο χορό εν γένει. Διδασκόμαστε τα βασικά βήματα του lindy hop και του partner charleston (είδος που συμπεριλαμβάνεται στο lindy hop με διαφορετικό βηματισμό), με κύριο όμως σκοπό να παρουσιάσουμε την αίσθηση που δίνει αυτός ο χορός και το πόσο διασκεδαστικός μπορεί να γίνει.

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!