Έγραψαν για μας

Spiti Yoga: Εδώ θα γυμναστείς, θα χαλαρώσεις και θα πιεις και επική λεμονάδα

Τετάρτη, Δεκέμβριος 20th, 2017

Η Γωγώ Δαβανέλου, υπεύθυνη γενικών καθηκόντων, μας φέρνει πιο κοντά στον χαλαρό και όμορφο κόσμο του Spiti.

Τον Σεπτέμβριο άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας το Spiti Yoga, ένα μέρος αφιερωμένο στις εναλλακτικές θεραπείες, το χορό και – όπως μαρτυρά το όνομα του – στη yoga. Το εγχείρημα είναι του Γιώργου Ανδρουλάκη, καθηγητή yoga και χορού. Ο Γιώργος ήταν γνωστός στους ανθρώπους που ασχολούνται με την προσωπική ευεξία τους και ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να δημιουργήσει το δικό του χώρο – στον οποίο έβαλέ την προσωπική του πινελιά και δημιούργησε ένα πολύ ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Όπως συνηθίζουμε να λέμε, πίσω από τους επιτυχημένους άντρες κρύβεται μια γυναίκα. Στην περίπτωση του Γιώργου είναι η Γωγώ Δαβανέλου. Όταν συζητούσαμε για την συνέντευξη την ρώτησα, αυθόρμητα, με ποια ιδιότητα θα ήθελε να την αναφέρω. Εκείνη γέλασε, αφού ο ρόλος της περιλαμβάνει μια σειρά από καθήκοντα όπως η οργάνωση και καθαριότητα του χώρου, τα social media και η επικοινωνία, αλλά και η ετοιμασία της σπιτικής λεμονάδας που φέρει το όνομα της και έχει γίνει το αγαπημένο ποτό των θαμώνων του Spiti.

 

Τι ακριβώς είναι το Spiti; Ποια είναι η φιλοσοφία του; 

Το Spiti είναι ένας χώρος για γιόγκα, χορό και εναλλακτικές θεραπείες που φτιάχτηκε με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι, αλλά και με ακόμη περισσότερο άγχος και τρέξιμο το καλοκαίρι που μας πέρασε! Το Spiti αποτελεί εξολοκλήρου μια ιδέα κι ένα όνειρο του Γιώργου Ανδρουλάκη να συγκεντρώσει σε ένα χώρο όλα όσα διδάσκεται ο ίδιος τα τελευταία χρόνια. Εκτός από εξαιρετικός δάσκαλος και θεραπευτής, ο Γιώργος είναι ένας υπέροχος ζεστός άνθρωπος που έχει το εκπληκτικό ταλέντο να μαζεύει γύρω του τον κόσμο, να συζητά και να μοιράζεται. Δε θα μπορούσε, λοιπόν, παρά κι ο χώρος που θα έστηνε να είναι το ίδιο οικείος και ανοιχτός, ένα φιλόξενο «σπίτι». Εδώ, εκτός από τα μαθήματα που γίνονται, υπάρχει ο χώρος να μιλήσουμε, να κλάψουμε, να πιούμε τον καφέ μας στη βεράντα και να νοιαστεί ο ένας για τον άλλο. Με έναν μαγικό τρόπο βλέπω τους έξι μήνες που λειτουργεί το στούντιο, ανθρώπους ξένους μεταξύ τους να γνωρίζονται, να ανοίγονται, να σχετίζονται όχι ψυχρά και τυπικά, αλλά ουσιαστικότερα. Και νομίζω πως αυτό είναι και το πιο σημαντικό που γίνεται στο Spiti.

Tι μαθήματα μπορούμε να κάνουμε στο Spiti;

Στο Spiti γίνονται κατά κύριο λόγο μαθήματα yoga διαφόρων ειδών – hatha, aerial, restorative, acro, blindfolded, αλλά και μαθήματα χορού – σύγχρονος, lindy hop και street jazz, και μαθήματα tai ji. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια χορού, tai chi, αλλά και family yoga (γιόγκα για ενηλίκους και παιδιά). Ο Γιώργος εκτός από χορευτής και δάσκαλος γιόγκα, κάνει tai massage και είναι, κατά τη γνώμη μου, ένας εξαιρετικός θεραπευτής. Άλλες θεραπείες που μπορεί να βρει κανείς στο στούντιο είναι shiatsu massage (από την Ευαγγελία) και reiki (με την Αθηνά). Ανάλογα, λοιπόν, με τις ανάγκες που έχει ο καθένας και εφόσον φυσικά τον ενδιαφέρει η γιόγκα και ο χορός, δεν έχει παρά να δοκιμάσει για να δει τι του ταιριάζει περισσότερο – ένα μάθημα πιο «μαλακό» (Hatha yoga) ή πιο δυναμικό (Hatha Vinyasa), περισσότερο stretching (Tai Ji) ή κάτι πιο «εσωτερικό» και ήσυχο (Restorative και Blindfolded yoga)..

 

Η δική σου η μέρα, ως manager, τι δραστηριότητες περιλαμβάνει;

Ο ρόλος μου στο Spiti είναι… λίγο απ’ όλα! Δεν είμαι γραμματέας, δεν είμαι καθαρίστρια, δεν είμαι διαχειρίστρια, αλλά κάνω πολλά από τα παραπάνω και το απολαμβάνω πολύ. Η «κανονική» μου δουλειά είναι μεταφράστρια, μια εργασία μοναχική και αποκλειστικά εγκεφαλική. Εδώ έχω την ευκαιρία να είμαι με πολλούς και ωραίους ανθρώπους, να επιλύω τα προβλήματα όταν προκύπτουν και συχνά να τα προλαβαίνω όταν τα βλέπω να έρχονται! Θα έλεγα πως βοηθάω στο λειτουργικό και οργανωτικό κομμάτι του στούντιο – κάνω τις κρατήσεις θέσεων που είναι υποχρεωτικές σε κάποια μαθήματα, τρέχω τη σελίδα στο fb, απαντάω στα mails, κρατάω τα αρχεία με τις παρουσίες και τις πληρωμές, υπενθυμίζω στο Γιώργο να πάρει τις βιταμίνες του και να μιλήσει με τη λογίστρια και αγοράζω προμήθειες όταν τελειώνουν. Τώρα που το σκέφτομαι, θα έλεγα πως έχω αναλάβει τη φροντίδα του χώρου και των ανθρώπων του σε ένα άλλο επίπεδο από αυτό που κάνουν οι δάσκαλοι, οι χορευτές και οι θεραπευτές. Και είμαι απίστευτα τυχερή: πόσοι έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν με/για τον κολλητό τους και να γνωρίζουν τόσο όμορφο κόσμο;

 

Ξέρω πως υπάρχει μια λεμονάδα που έχει το όνομα σου και έγινε το signature drink σας. Θες να μας πεις την ιστορία της;

Signature drink; χαχα  Η γιαγιά μου θα ξεκαρδιζόταν αν το μάθαινε!

Η ιστορία με τη λεμονάδα είναι λίγο αστεία: λοιπόν, εγώ φτιάχνω μια λεμονάδα στο σπίτι μου (το κανονικό) για τους φίλους μου. Μια απλή, απλούστατη λεμονάδα με λεμόνια και ζάχαρη (και ένα μυστικό συστατικό, όπως λένε τα παιδιά στο Spiti, και εγώ το αρνούμαι πεισματικά!). Την έφτιαξα, λοιπόν, και για το house welcome event του στούντιο το Σεπτέμβριο. Έκανε ζέστη εκείνη τη μέρα, έκανε θραύση η λεμονάδα και είπα να ξαναφτιάξω. Ο Γιώργος άρχισε να το λέει δεξιά-αριστερά κι ο Τάσος – που είναι εξαιρετικός γραφίστας – για να μας πειράξει, έφτιαξε 2-3 αφίσες και ετικέτες και ξαφνικά η λεμονάδα έγινε βασικό ρόφημα στο στούντιο! Έκτοτε, υπάρχει σχεδόν πάντα στο ψυγείο κάποιο μπουκάλι για τους διψασμένους μετά το μάθημα. Επιπλέον, απαίτησα από το αφεντικό ηλεκτρικό λεμονοστίφτη και έτσι οι εργατικοί αγώνες δικαιώθηκαν! (αστειεύομαι)

[WOMAN TOC 27.01.2016 / Συνέντευξη Παναγιώτης Ντάικος/ Φωτογραφίες Φάνης Παυλόπουλος http://www.womantoc.gr/made-in-greece/article/spiti-yoga-edo-tha-gymnasteis-tha-xalaroseis-kai-tha-pieis-kai-epiki-lemonada/]

Subscibe here for our newsletter!

Thanks for your subscription!